Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om jeg er deprimert, bør jeg oppsøke fastlegen?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har hatt deg veldig vanskelig i det siste, og lurer på om jeg kanskje kan være deprimert? Jeg sover veldig dårlig, har dårlig matlyst, er hele tiden lei meg uten å helt vite hvorfor, og ting som jeg alltid har blitt glad av har jeg ikke noe interesse for lenger. Jeg spiller håndball, og dette er noe jeg alltid har hatt glede av, men den siste måneden har ikke håndballen vekket noe interesse. I tillegg har jeg på en måte en konstant følelse av å være sliten og nedstemt. Jeg har alltid slitt litt med selvfølelsen min, men dette har blitt veldig mye verre de siste to månedene. Burde jeg oppsøke legen min og forklare henne situasjonen? Evt en psykolog?

Besvart 03.01.2019 20:15
 

Svar
Hei

Det høres slitsomt ut å ha det slik som du beskriver, og jeg er glad for at du tenker på å oppsøke lege for å finne mer ut av det. Du beskriver noen av tegnene på en depresjon slik som dårlig søvn, dårlig matlyst, mye trist og orker ikke å gjøre ting som tidligere ga deg glede. Uansett om du har depresjon eller ikke er det ikke slik du ønsker å ha det, og da er det fint å gjøre noe med det. For det finnes hjelp å få. Oppsøk legen din slik du foreslår og fortell henne hvordan du har det. Eventuelt kan hun henvise deg til psykolog dersom det er behov for det. 

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser