Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg snakke med helsesykepleier selv om jeg ikke har alvorlige problemer

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har pratet med helsesøster på skolen en gang. Det var en dag jeg hadde veldig vondt i magen og gikk dit for å slappe av. Vi pratet litt og kom frem til at jeg kanskje hadde vondt i magen grunnet mye stress. Jeg har egt litt lyst til å snakke med henne mer om at det er så slitsomt å være så utrolig stressa hele tiden og at det påvirker meg. Men jeg føler at jeg ikke har så veldig stort behov for det. Det er sikkert andre elever som har større behov og hun skal slippe å bruke tiden sin på meg som bare sliter litt. Dessuten har jeg ikke noe psykiske problemer og de som snakker med helsesøster har problemer. Hvis noen finner ut av at jeg prater med helsesøster tror de jeg sliter. Hun tror også da at jeg sliter men livet mitt er faktisk ganske greit. Syns dere jeg skal prate med henne en gang til?

Besvart 05.01.2019 10:26
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Så flott at du har snakket med helsesykepleier på skolen din! Du gikk dit fordi du hadde vondt i magen, og dere kom frem til at dette mest sannsynlig kom av at du er stresset. Du ønsker å snakke mer med henne om at det er så slitsomt å være så utrolig stressa hele tiden og at det påvirker deg. Det er absolutt en god nok grunn til å snakke med henne. 

Den viktigste jobben til helsesykepleier på skolen er å snakke med elever før problemene blir for store. Altså å forebygge problemer. Derfor er dette absolutt en god nok grunn til å snakke med henne. Man behøver faktisk ikke å ha problemer i det hele tatt for å snakke med helsesøster. Det er nok at man har behov for å snakke med noen :-)

Ikke tenk at det er andre som har større problemer enn deg og mer behov for å snakke med henne. Du bruker ikke opp tiden hennes. 

Gå tilbake til helsesøster og ta en ny prat!

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser