Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på hvordan en psykologtime foregår?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. I det siste har jeg begynt å vurdere å oppsøke psykolog for å dempe det jeg ser på som angst ettersom dette er utfordrende i hverdagen. Å gå til en psykolog høres derimot veldig skummelt og ubehagelig ut. Spesielt ettersom jeg kvier meg mye i sosiale situasjoner. Liker å være forberedt på situasjoner mens her vet jeg ikke hva jeg går til. Derfor lurte jeg på hvordan en psykolog time foregår. Hva blir man spurt om, hva foregår, hvordan oppfører psykologen seg osv. Takker for svar :)

Besvart 03.01.2019 20:36
 

Svar
Hei gutt 16 år

En psykolog er en hjelper som vil - sammen med deg - forsøke å forstå hvordan du har det og hjelpe deg med å få det bedre med deg selv. Psykologer har god erfaring med å snakke med mennesker (unge og eldre) som strever med å sette ord på egne tanker og følelser, og du vil bli hjulpet igang og underveis.

Følg denne linken, så kan du ennå mer informasjon om det å gå til psykolog: www.psykologforeningen.no/publikum/videoer/hva-kan-psykologen-hjelpe-deg-med

Det kan være godt for deg om du har med deg enten mamma eller pappa i første time med psykologen. Da kan du få litt hjelp av de til å komme i gang og få fortalt litt om hvordan det er for deg.

Det finnes god hjelp for angst, så jeg tenker det vil være veldig godt for deg å oppsøke hjelp for å jobbe litt med det. Du kan få god hjelp hos helsesøster eller ved Helsestasjon for ungdom. De kjenner godt til angst og hva som skal til for å dempe den.

Se også artikler som jeg har lagt ved til deg. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser