Hopp til hovedinnholdet

Forelsket i bestevenn, lurer på hva han skal gjøre med dette.

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg tror jeg er forelsket i bestevennen min som er en gutt! Jeg har ikke peiling hva jeg skal gjøre! Jeg liker jenter, men hver gang jeg er med bestevennen min så får jeg veldig rar følelse i magen og har bare lyst til å kysse leppene hans. Han sier at han er hetrofil, men jeg føler at alle sammen sier det med mindre man virkelig er på en måte «all in» i å vise at man er homo. Jeg gjør det samme. Det har vært situasjoner som har fått meg til å tenke at han kanskje er bifil. Det var engang jeg var veldig redd for å gå i en mørk skog og da tok han armen min og tok den rundt sin egen også gikk vi sånn i ca 20 min, men etter at vi så noen andre som gikk forbi, så tok han armen bort. Tenker også at han kanskje er redd for hva andre tenker og det skjønner jeg. En annen gang så ga han meg jakka si etter at han så at jeg var litt syk og frøs i regne. Flere jente venner har sagt til meg at vi er veldig søte sammen og at de «shipper» oss. Hva skal jeg gjøre? Vente på flere situasjoner?

Besvart 05.01.2019 21:30
 

Svar
Hei gutt 17.

Takk for spørsmål, det er fint at du tar kontakt med oss når noe er vanskelig.

Det er ikke så uvanlig å forelske seg i noen man allerede kjenner godt. Kanskje har man kjent hverandre lenge, og plutselig merker man at man ser på vennen sin på en litt annen måte. Plutselig vil man at man skal være mer enn bare venner. Det kan være vanskelig å vite hva man skal gjøre i slike situasjoner. Skummelt fordi man ikke ønsker å ødelegge et godt vennskap, dersom han ikke skulle føle det samme tilbake.

Jeg vil anbefale deg å snakke med han tydelig, selv om dette kanskje føles helt umulig. Men det er også slik at du noen ganger må ta noen sjanser dersom du ønsker at ting skal bli slik du vil. Om du er veldig forelsket og føler at dette er noe du nesten ikke klarer å legge fra deg før du får et klart svar, så er nok det beste å kanskje å si noe. Det kan være vondt å få avslag, men samtidig så vinner man sjeldent noe om man ikke satser. Derfor må man rett og slett bare ta en sjanse noen ganger, dersom man ønsker å vinne noe. Du vet jo aldri?

Det man kanskje først og fremst kan gjøre i en slik situasjon er å forsøke å finne ut av om vennen din kan føle det samme tilbake. Det er ingen oppskrift på hvordan man kan finne ut av det helt sikkert uten å spørre rett ut, men man kan få et visst inntrykk om man legger merk til noen hint.

For eksempel går det an å prøve å være litt mer flørtete eller romantisk mot vennen din, enn man vanligvis er. Kanskje kan man gi noen komplimenter for å se hvordan de blir tatt i mot. Får du noen komplimenter tilbake? Virker det i så fall som om de er ment på en flørtete eller vennskapelig måte?

Det går også an å flørte ved å berøre litt mer enn du vanligvis ville gjort. Kanskje kan du klemme litt ekstra på vennen din, eller sitte litt tettere inntil han/henne i situasjoner hvor dere er i nærheten av hverandre? Prøv å se hvordan vennen din reagerer når du gir litt ekstra oppmerksomhet i en periode. Virker han eller hun ubekvem, eller får du litt ekstra oppmerksomhet tilbake? Sistnevnte kan være et tegn på at den andre personen også føler noe ekstra for deg.

Det som er viktig å huske på er at selv om det er en risiko for at vennen din ikke føler det samme tilbake så må ikke det bety at vennskapet deres blir ødelagt. Det er en sjanse for at det blir litt rar og ukomfortabel stemning mellom dere, men i en slik situasjon så er det også sånn at det er helt opp til dere selv hvordan dere håndterer det. Dersom det ikke går slik du håper, men likevel vil at vennskapet skal bestå så er det nok viktig å prøve å snakke godt med vennen din om situasjonen. Det å snakke om hvordan dere likevel kan forhindre at situasjonen fører til at det blir en anstrengt stemning mellom dere kan være nok til at dette er noe dere klarer å «glemme». Det er en fin ting å være tydelig på at det er viktig for deg at dere forbli venner. Om hun trenger litt tid og avstand fordi situasjonen er ubehagelig så kan det selvsagt være vanskelig, men det betyr ikke at vennskapet blir ødelagt. Kanskje har dere bare litt behov for å ta litt tid hver for dere for å bearbeide situasjonen, slik at ting kan gå mer tilbake til normalt. Kanskje er det også godt for deg, for å komme deg videre. Det kan være tøft å få avslag i en slik situasjon, men som sagt så er det mange som, til tross for det, også klarer å beholde gode vennskap.

hvis du trenger noen å snakke med utenom kan du ta kontakt med noen av disse:

Youchat

Ungsomstelefonen

Helsestasjon for kjønn og seksualitet

Lykke til :)

Hilsen Youchat i samarbeid med ung.no.

Snapchat: yhelseutvalget

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du lesbisk, bifil eller homofil?

Flagg i regnbuefarger

Eller lurer på om du kanskje er det? I ungdomstida prøver man å finne ut hvem man er, hvordan man skiller seg fra andre eller hva som er spesielt med akkurat meg.

Les mer

Trenger du noen å snakke med om seksualitet, kjønn og identitet?

Bildet er lånt fra www.colorbox.com

Her er en oversikt over organisasjoner med nettsider, chat- og telefontilbud for deg som er, eller lurer på om du er, lesbisk, homofil, bifil, skeiv, panfil eller trenger å snakke med noen om kjønnsidentitet.

Les mer

Vennen min er forelsket i meg

Jente tenker (colourbox.com)

En dag, kanskje helt ut av det blå, kan det være at en god venn forteller deg at han/hun/hen er forelsket i deg! Hva gjør du?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser