Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det ikke bra, hva bør jeg gjøre?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en tovlåring som går i 7 klasse, jeg sover dårlig, føler at framtiden er dårlig, og bekymrer meg hele tiden. Jeg ser at det er tegnene til derpresjon, men jeg føler at det ikke gjør noe om jeg forteller det til noen. Jeg bekymrer meg hele tiden for ting jeg har gjort før osv som jeg ikke har bekymret meg om før, hva bør jeg gjøre? (jeg er ikke tidlig i puberteten, og har dårlig selvtillit itilleg)

Besvart 05.01.2019 15:20
 

Svar
Hei

Dette høres ikke noe greit ut for deg. 

Har du snakket med noen om hvordan du har det? 

Vonde tanker og følelser har en tendens til å vokse seg større og vanskeligere dersom man holder de for seg selv. Jeg anbefaler deg å snakke med foreldrene dine om hvordan du har det. Det er viktig at de vet hva som foregår hos deg, slik at de kan hjelpe deg og støtte deg på den måten du trenger nå. Du vil kanskje bli overrasket over hvor godt det kan være å dele dette med de.

Jeg vil også anbefale deg å ta kontakt med helsesøster på skolen din eller Helsestasjon for ungdom. De ville kunne gi deg god hjelp og gode råd. 

Jeg har lagt ved noen artikler til deg som jeg anbefaler deg å lese. 

Jeg sender deg mange gode tanker. Ta godt vare på deg selv. 

Med vennlig hilsen psykolog

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser