Hopp til hovedinnholdet

Har ikke lyst til å irritere vennene mine.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

De siste ukene har en veldig god venn av begynt å "unngå" meg siden jeg tydeligvis har humørsvingninger veldig ofte. Jeg legger ikke selv merke til dem, men hun reagerer ofte på det og blir irritert på meg når jeg får dem. Klassen min har også begynt å se at jeg har det og de prater om det til hverandre. Jeg vet ikke hva jeg kan gjøre for å roe meg ned eller å bli "normal" igjen. Jeg har ikke lyst til å bli pratet om, og jeg har spesielt ikke lyst til å irritere vennene mine med humørsvingningene mine. Hva kan jeg gjøre? Jeg kan også slenge med at jeg har vært gjennom en god del som barn på min alder ikke bør. (Foreldre som ruser seg, trusler fra foreldre og en far som har gått bort for tidlig.)

Besvart 09.01.2019 19:12
 

Svar
Hei

Kjempebra at du ønsker å gjøre noe med hvordan du opptrer overfor vennene dine. Du ønsker ikke irritere dem, men vet ikke hvordan du kan være "normal".

Det er hjelp å få, du trenger hjelp til å forstå at din oppvekst og det du opplevde som barn, preger deg nå som voksen.

Og det vil hjelpe deg å snakke med en trygg voksen om det. Ta gjerne kontakt med helsestasjon for ungdom hvor det jobber både helsesykepleiere og psykologer. Du kan også kontakte fastlegen din.

Du har mye i "bagasjen din". Å vokse opp med foreldre som har rusproblemer, kan gjøre at barn og unge strever med å håndtere og regulere egne følelser både i oppveksten og senere i livet. I tillegg mistet du faren din tidlig, dette er også en stor belastning.

Å forstå sammenhenger og hvorfor du er den du er, er første skritt til å kunne gjøre endringer.

Ønsker deg alt godt og masse lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sinna
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sinna