Hopp til hovedinnholdet

Synes livet mitt er kjedelig

Jente 15 år
 

Spørsmål

1.Jeg synes at livet mitt er så kjedelig. Gjør det samme hver dag(står opp,skole,drar hjem, og gjør vanlig is ingenting) har lyst til å finne på noe med venner, men ikke bare være hjemme men finne på noe gøy, men vet aldri hva... 2. En av bestevennene mine holder på med en fyr, og jeg vet ikke om jeg liker han litt. Jeg har ike lyst til å like han sånn fordi jeg vet at venninna mi liker han og han liker henne, men klarer ikke å bare miste følelsene... vet ikke hva jeg skal gjøre (er ikke sjalu ellerno sånt på dem, men liker å snakke med han og få oppmerksomheten hans) ingen vet at jeg kanskje liker han litt og har ikke tenkt til å si det fordi det er ikke vits, men jeg vil IKKE like han på den måten, vil bare bli bedre venn med han.. vet ikke hvordan jeg skal gjøre det

Besvart 10.01.2019 15:13
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

1) Det er finnes masse du kan gjøre - så lenge du er villig til å gå litt ut av komfortsonen. Du bestemmer jo i stor grad selv hva du ønsker å bruke ettermiddagene dine til. Jeg skjønner godt at det er lett å kjede seg, men her må du nok bare ta tak i situasjonen. Du kan f.eks ta mer initiativ til å være med venner og familie, trene, begynne på en ny fritidsaktivitet, se film/serie, lage mat, bake, høre på musikk, lese eller lignende.

Prøv gjerne ut nye ting slik at du finner en hobby (eller flere) som du liker å drive på med. Prøv også å være spontan. Hverdagen blir ofte kjedelig hvis man planlegger alt. Si ja til å bli med på ting og ikke vær redd for å gjøre noe som er ukjent:)

2) Det er fint at du og denne gutten har fått god kontakt, men pass på så du ikke kommer i mellom han og venninnen din. Du ønsker jo ikke at dette skal skape drama mellom deg og din venninne.

Det er jo veldig hyggelig at dere har det så hyggelig sammen, men vær bevisst på hva slags signaler du sender ut. Vær vennskapelig og fokuser på at dere kun er venner. Dette kan du f.eks gjøre ved å spørre om forholdet hans med venninnen din og kanskje spørre han om tips når det gjelder andre gutter. Men pass på så du ikke får følelser for han. Det blir alltid vanskelig å ha følelser for en venninnen din er sammen med. Det er ingenting galt i å ville være venn med ham, så lenge du kan respektere forholdet han har med venninnen din:)

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til:)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalu på venninna?

Jente er sjalu på vennene sine (colourbox.com)

Mange har opplevd den snikende sjalusien når venninna gjør det bedre enn deg på alle prøver, får flere "likes" på profilbildet sitt eller kaprer den kjekkeste gutten i klassen. Men hvorfor blir vi sjalu? Og hvordan kan vi takle det?


Av Hege, ungdomsjournalist

Les mer

Forelsket i den samme som bestevennen din?

Hjerte i to (colourbox.com)

Du har lenge vært forelsket i en person. Problemet er at bestevennen din også er forelsket - i den samme som deg! Hva skal du gjøre? Skal du ta hensyn til bestevennen og droppe forelskelsen, eller er det første mann til mølla? Og hva vil i så fall skje med vennskapet?

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser