Hopp til hovedinnholdet

Lurer på om han har en bipolar lidelse.

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg har lest mye om bipolar lidelse og depresjon i det siste, fordi jeg har følt meg mye opp og ned de siste to årene. Jeg har også fått høre det mange ganger at jeg oppfører meg veldig forskjellig til tider. Jeg har flere av symptomene på bipolar lidelse og jeg trenger å vite hvordan jeg kan vite om jeg faktisk har det. Jeg er ofte stresset og tenker mye på det

Besvart 13.01.2019 22:14
 

Svar
Hei

Det høres ut som du er veldig bekymret for hvordan følelsene dine svinger og du ønsker å finne ut av det. 

For å finne ut om det du plages med kan kalles bipolar lidelse, må du gjennom en utredning i BUP, barne-og ungdomspsykiatrisk avdeling. Utredning av bipolar lidelse skal gjøres av spesialist. For å komme inn på BUP, må det sendes en henvisning enten fra fastlege, Barneverntjenesten eller psykolog. Jeg ser du også er under 16 år, så det må innhentes samtykke fra foreldre før henvisning sendes. 

Jeg synes du - nå i først om gang - skal ta turen innom helsesøster på skolen din og fortell om hvordan du har det og hva du strever med i forhold til humørsvingninger. Dere to kan finne ut mye sammen og helsesøster kan også være behjelpelig med en samtale med deg og foreldrene dine om det du bekymrer deg for. 

Jeg har lagt ved noen artikler, som jeg tror kan være ok for deg å ta en titt på.

Ta godt vare på deg selv!

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Test om du er deprimert!

Jente står alene inntil en vegg og er leiseg. (Colourbox)

En selvtest kan si om du har tegn på depresjon. Husk at hvis du har en depresjon, så er det hjelp å få.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser