Hopp til hovedinnholdet

Føler ikke jeg kan snakke med noen om noe

Jente 15 år
 

Spørsmål

Føler ikke jeg kan snakke med noen om hvordan jeg føler at jeg ikke kan snakke med noen om noe. R alene og klarer ikke mer..

Besvart 11.01.2019 16:58
 

Svar
Hei!

Jeg forstår at du har det vondt nå. Du føler deg alene og du føler at du ikke kan snakke med noen om noe. 

Noen ganger kan det bli for mye vanskelige tanker og følelser og det kan kjennes som et fryktelig kaos. Det kan kjennes som at man ikke klarer å sette ord på noe eller få frem hva som egentlig gjør at alt er kaotisk. 

Det er lett å føle seg alene hvis man har vanskelige tanker og følelser. Kanskje tør man ikke fortelle noen om det fordi man er redd for at de ikke skal forstå eller at de skal bagatellisere det. 

Det kan være skummelt å skulle fortelle noen om sine innerste tanker og følelser. Mange ungdommer er redde for å snakke med foreldrene sine om slikt fordi de ikke vil bekymre foreldrene sine eller fordi de er redd for at foreldrene ikke skal tro dem. 

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom der du bor. Helsesykepleier har mye erfaring med å snakke med ungdom som strever med ulike ting. 

Kanskje er det lettere for deg å snakke med noen du ikke ser og som ikke ser deg. Du kan ta kontakt med kors på halsen eller kirkens sos. Her kan du være anonym. Du treffer mennesker som har tid til å lytte til deg og som kan gi deg gode råd. 

Hvis du klarer å sette ord på følelsene dine kan du få det bedre!

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser