Hopp til hovedinnholdet

Føler meg tom hele tiden og ingen motivasjon

Jente 14 år
 

Spørsmål

for noen år siden fikk moren min kreft, i samma periode begynte jg og miste min da værende bestevenn. Når jg mista henne hadde jeg ingen på skolen, fordi jg ikke like å snakke med fremmede. Så i ca et halvt år var jeg så å si alene hver dag på skolen. Jeg husker ikke så mye fra den tiden bortsett fra at det var da jeg ble kjent med min nå værende bestevenn. Jeg huske også at jeg nesten ikke spiste på den tiden. Det meste jeg spiste om dagen da var 2-3 gullerøtter og litt middag. Og sånn holdt jeg på i nesten 1 år. Men så ble det bedre. Og lixm når jeg er på skolen og sånt er jg ikke alene, men når jeg prøver og snakke er det enten ingen som følger med og jeg føler at ingen egt bryr seg, eller så følger alle med og jeg føler at jeg blir kvelt, pulsen stiger og jg begynner å skjelve. Jeg er lixm aldri like glad som før, og føler meg egt ganske tom hele tiden og Har veldig lite motivasjon til ting. Dt r ikke sånn hver dag, men nesten. Og jeg orker snar ikke mer

Besvart 12.01.2019 12:06
 

Svar
Hei

Det høres ut som du har hatt det tøft de siste årene. Du har både hatt en veldig syk mamma, mistet kontakten med din beste venn og du opplever at du har lite venner.

Du skriver at du enten føler at folk ikke bryr seg eller at alle lytter til deg. Det høres ut som du heller ikke liker det. Hvordan ønsker du at det skal være? Det er ikke sikkert at de rundt deg skjønner at det blir for mye for deg.

Du opplever at du er helt tom hele tiden og at du har veldig liten motivasjon til å gjøre noe. Jeg vil anbefale deg å snakke med noen voksne du stoler på om hvordan du har det. Hva med å snakke med de der hjemme, lærer, sosiallærer eller helsesykepleier på skolen?

Som regel blir ting verre når man holder det for seg selv. Uansett hvor håpløst du synes situasjon er, er det helt sikkert mulig å få en forandring som varer over lengre tid.

Det er viktig at du er helt ærlig og forteller alt om hva du tenker, føler og hvordan du har det. Det er med dette som med andre ting; alt går bedre med litt trening. Jo mer du tar sjansen på å hoppe i det og snakke om det du sliter med, jo lettere blir det etterhvert.

Dessverre er det ikke slik at foreldre, helsesykepleier, lærere, leger, psykologer, venner eller andre mennesker kan gjette hvordan andre har det. Alle hjelpere er avhengige av å få informasjon fra den som trenger hjelp. Jo mer og bedre informasjon du gir om deg selv og det du sliter med, jo mer nyttig og bedre hjelp får du tilgang til. 

Mens du venter på annen hjelp kan du ringe Røde kors-telefonen for barn og unge på tlf. 80033321. Der kan du være anonym og snakke med en voksen person om alle slags problemer. Åpningstiden er mandag-fredag kl. 14-20.

Jeg håper dette var til hjelp for deg. Som sagt må du ikke gi opp. Det er hjelp å få, så hopp ut i det å fortell noen voksne om hvordan du har det og hva du sliter med.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hvordan takle en ubehagelig opplevelse

Jente med lukkede øyne (colourbox.com)

Mange som har opplevd noe vondt får en uro i kroppen i ettertid. Kroppens alarmberedskap fortsetter utover den kritiske situasjonen, og det er vanskelig å roe seg ned igjen. Det er heller ikke uvanlig å kjenne på uro og stress i kroppen uten å ha opplevd noe traumatisk. Her er gode råd.

Av psykolog, dr. philos Atle Dyregrov, Senter for Krisepsykologi

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser