Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg urettferdig behandlet av skolen og det gjør meg sint!

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Når jeg var 14 havnet jeg i en gruppechat med noen andre i klassen min som rakket ned på en medelev. Til slutt så sa en av de som var med i chatten i fra til lærerne og de startet å kalle inn alle til samtale. Når jeg ble kalt inn så var de aggresive mot meg og de truet meg med anmeldelse og de sa jeg ikke kunne få jobb siden jeg var en av de som var mest aktiv der. Det hele var at jeg skrev 3 ting og lærerne fikk det til å høre værre ut enn det faktisk var. Så har lærerne egentlig lov å opptre slikt? Jeg fikk mye kjeft når jeg kom hjem og det hele tok en usving da jeg viste moren min chatten, da ble hun sint på skolen siden det ikke var så mye jeg gjorde der. Jeg bryr meg ikke så særlig om den hendelsen nå men den dukker stadig opp hos meg når jeg snakker med vennene mine og det gjør meg sint.

Besvart 19.01.2019 18:51
 

Svar
Hei gutt 16 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller til oss hva du har opplevd. Det høres ikke greit ut og jeg forstår at du kan bli sint!

Når man er med i noe som gruppe så får man ofte medansvar selv om du kanskje ikke har gjort noe spesielt. Det høres ut som det er dette som har skjedd med deg og at det er grunnen til at skolen har reagert. Dersom du selv vet hva du har gjort og hva du kan stå for og ta ansvar for dette - så det det viktigste.

Man kan føle seg urettferdig behandlet og det gir god grunn til å bli sint. Men likevel så blir man innblandet og må ta medansvar for det som har hendt.

Hvorfor læreren din ble spesielt sint på deg er vanskelig å si. Kanskje du kan spørre? 

Dersom du trenger noen å snakke med vil jeg anbefale deg å snakke med helsesykepleier  på skolen din. Det å snakke med noen kan gjøre at du får fortalt din versjon og få støtte for det. Da kan det bli lettere å legge dette bak seg.

Det er fint at du har snakket med moren din og at hun forstår deg og det som har hendt.

Jeg legger ved noen artikler til deg som kan være til nytte for deg å lese.

Lykke til!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Gjort noe dumt? Tilgi deg selv!

Gutt som grubler (colourbox.com).

Har du gjort noe du angrer på, som å såre en kjæreste eller svikte en venn? Sammen skal vi finne en måte du kan tilgi deg selv.

Skrevet av ungdomsjournalist Emilie

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sinna
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sinna