Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg bli mindre lei meg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg føler meg veldig trist i noen perioder å tenker at jeg ikke er bra nok og masse sånt. Og føler meg veldig slapp. Går på turn og vi skal ha et uttak til en bedre gruppe jeg har veldig lyst men kan ikke pga en skade i foten, men de to vennene mine skal og snakker veldig mye om det, blir litt lei meg pga dette og føler at jeg aldri har mulighet til å komme på den gruppa, og at de ere bedre enn meg selv om de startet for 3 år siden og jeg når jeg var 3. Tror at jeg vil slutte på turn men tror også jeg vil angre veldig mye etterpå. det er bare noen perioder det er sånn at jeg blir veldig lei meg men det er verst nå fordi jeg har bursdag samme dag som det uttaket og veldig mye som skjer for tida. noen tips til å hvordan ikke være så lei seg. Håper på svar fort

Besvart 18.01.2019 19:54
 

Svar
Hei!

Jeg skjønner at dette er et sårbart tema for deg, så jeg skal prøve og svare deg så godt jeg kan. Det er veldig leit å høre at du har skadet foten din og at du er mye lei deg for tiden. Jeg kan desverre ikke hjelpe deg med foten din, men forhåpentligvis så kan jeg gi deg noen tips til når du er lei deg. 

Det at du blir lei deg er helt normalt og ikke vær redd for å gråte eller slippe løs følelsene dine på andre måter. Men det finnes også forebyggende måter som kan hjelpe deg med å tenke positivt når det er aller vanskeligst! Først og fremst; du er bra nok! Det er det ikke alltid så lett å tro på når andre forteller deg det, men ofte så kan det å tro og mene at du er bra nok påvirke prestasjonene dine og humøret ditt. Har du fortalt vennene dine at du synes det er vanskelig når de snakker om uttaket siden du ikke kan delta? Dersom du gjør dem oppmerksomme på det, så tror jeg at de, som vennene dine, vil prøve å la være å ta det opp foran deg.

Når det kommer til turn så er dette noe du må bestemme deg for om er en hobby som gir deg energi og glede eller ikke. Dersom det ikke gjør det så kanskje det er best å slutte? Men dersom du fortsatt nyter turn så burde ikke det å konkurrere om uttaket få deg til å miste motivasjonen. Det er alltids nye sjanser og dersom du liker det du driver med så vil det gi resultater! 

Jeg har lagt ved én artikkel som jeg håper kan gi deg noen ekstra tips og råd!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette liker jeg med meg selv!

En fornøyd ung gutt (Colourbox.com)

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser