Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg fortelle på jobb hva jeg sliter med?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg jobber som lærling innen helse, jeg slitter med dårlig tanke mønster og angst. Jeg fortalte det til min veileder og leder for at de skulle forstå meg, men min veileder snakker ikke om noe annet en hvordan jeg har det, jeg er lei av å snakke om det og sier at det går opp og ned noe det gjør. Hun tvinger meg nå til å fortelle alle på jobben min største hemilighet om at jeg har det som jeg har det, noe jeg ikke ønsker å gjør, føle meg nå ikke velkommen på jobben lenger, og heller som en byrde. Det er jo noen arbeids oppgaver jeg ikke klarer å gjennomføre, men de har veilederen min lovet å hjelp meg med. Men jeg forstår ikke da hvorfor jeg må fortelle helle arbeidsplassen min hvordan jeg har det? Føler liksom at jeg ikke kan stole på henne når hun avtaler felles møte for at jeg skal informere uten at jeg har sakt ja til det. Er det noen jeg kan rapportere dette til ? Og få hjelp til å slippe å fortelle det ?

Besvart 18.01.2019 16:56
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet. Det er du selv som bestemmer hva du ønsker å si på jobb om hva du sliter med. Hvis du ikke ønsker at kollegene dine skal vite noe, er det helt i orden.

Da kan du f. eks. si til veilederen og ledere din at "Jeg ønsker ikke å ta opp hvordan jeg har det eller hva jeg sliter med i et felles møte. Hvis jeg ønsker å si noe om dette til noen av kollegene, styrer jeg det selv. Dere har taushetsplikt og får ikke si noe videre uten at jeg sier at det er greit."

Hvis du ønsker å ta dette opp med noen andre, kan du snakke med din tillitsvalgte hvis du er medlem av en fagforening. Du kan også snakke med opplæringskontoret eller fagopplæringen i fylket.

Elev- og lærlingombudet kan hjelpe deg. Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lærlingers rettigheter og plikter

lærling (colourbox.com)

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser