Hopp til hovedinnholdet

han jeg stolte mest på i mitt liv har sviktet meg, stoler ikke på noen leng

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg hadde en greie med en gutt jeg likte, og nå er han sammen med en annen jente jeg kjenner. Han sa jeg ikke skulle bekymre meg før de ble sammen, men han har bevist at jeg ikke kan stole på han. Det var som at han bytta meg ut fordi jeg var verdiløs og ikke betydde noe. Han er en av de personene jeg har stolt mest på i hele mitt liv og han svikta meg. Jeg har aldri blitt så såra av noen og nå sliter jeg med selvsikkerhet. Jeg sliter med å stole på han og mange andre og jeg det hender flere ganger at jeg blir veldig lei meg pga det som har skjedd. Da det skjedde var jeg så lei meg at jeg trodde jeg aldri skulle kommer over det. Jeg var så fortvila og lei meg for jeg var redd for at jeg skulle komme til å ikke føle at jeg kunne stole på noen som helst. Jeg sliter som sagt fortsatt veldig med selvtilliten og jeg sliter med å tro på det andre sier. Jeg føler ikke at jeg er bra nok i det hele tatt, og derfor tenker jeg også at vennene mine bare er med meg for å være hyggelige. Hjelp!

Besvart 24.01.2019 23:11
 

Svar
Hei

Det er alltid trist, leit og ikke minst skuffende når du føler deg sviktet av en person du stolte på og som i tillegg betydde mye for deg. Og det er klart dette virker inn på selvfølelsen og at du får en følelse av at du ikke er noe verdt siden du blir "byttet ut" med en annen.

Men slik er det dessverre det mange unge opplever i ungdomsårene. En er forelsket, blir sammen og har det fint en kort eller lang stund, så er det over og en av parten sitter igjen med en sorg. Dette kjennes forferdelig ut i starten og det er ikke uvanlig at en ser på seg selv som en person som ikke er verd noe for norn andre, men slik er det jo ikke. Selv om denne personen har såret deg, er det "urettferdig" overfor vennene dine å trekke dem inn i dette og tenke at du betyr heller ikke noe for dem. For dem er du den samme gode vennen du alltid har vært og de vil også sikkert støtte deg og prøve å hjelpe deg over kjærlighetssorgen for denne personen og det skal du ta imot.

Venner føler alltid at det er fint å kunne få hjelpe og bistå når en venn har det vondt, og da kan det føles vondt og som en avvisning for vennenen dine om du skyver dem fra deg og tenker at du ikke betyr noe for dem.

Selvfølelsen din ahr fått en knekk, men jeg håper den med tiden lar seg reparere og at du får det bedre,- og ta imot hjelp fra gode venner, er min anbefaling!

Jeg legger ved noen artikler det kan være an nytte for deg å lese!

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser