Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få nye venner og bedre selvtillit?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 15 som snart skal søke VGs. Jeg har ei venninne som ikke fjør annet enn å lage drama og no har hun fått flere folk imot meg. Jeg sliter en del med meg selv så jeg føler meg svak mår dolk rundt er sure på meg. Er det noen bra måte å få seg nye venner på/ henge mæ folk som jeg allerede er venn med? Noen måte jeg km føle meg mer selvsikker og lære å gi faen i hva folk mener om meg? Hilsen en jente som sliter

Besvart 24.01.2019 12:16
 

Svar
Hei

Så leit å høre at du har det sånn. 

Jeg vil anbefale å snakke litt med venninnene dine om hvordan du har det nå. Kanskje det kan være lurt å ta kontakt med helsesykepleier på skolen din for noen tips? Under ligger en artikkel med mer informasjon om dette. 

Jeg legger også ved artikler med informasjon om selvtillit og selvfølelse. Kikk gjerne på disse :)

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Hvordan få slutt på baksnakkingen?

Jente hvisker (colourbox.com)

Baksnakking er et vanlig problem, det kan oppfattes som uskyldig når det skjer, men være veldig ødeleggende og føre til dårlig miljø i klassen eller vennegjengen.

Av Julie, ungdomsredaksjonen ung.no

Les mer

Ekte vs falske venner

Guttegjeng (colourbox.com)

Har du opplevd å bli sviktet av en venn? Eller har du opplevd å bli kjent med en person du følte du hadde god kontakt med, men som viste seg egentlig å være en falsk venn? Kjenner du en person du oppriktig kan kalle en ekte venn?

av Skage, ungdomsjournalist

Les mer

10 tips til å få nye venar

Jenter som prater (www.colourbox.com)

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser