Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan foreldrene forstå at det ikke bare handler om sex?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg var litt usikker på hvor jeg skulle poste så jeg valgte denne. Jeg er en jente på 16 år. I sommer fikk jeg kontakt med en fyr på 35 år. Vi begynte å snakke over snap, bare løst og fritt, men fant etter hvert ut at vi hadde veldig mye til felles og ble mer nysgjerrig på hverandre. Fra midten av desember til nå har jeg møtt ham tre ganger, i skjul. Dette ble oppdaget i kveld da jeg skulle sove hos ham, og mamma og pappa er dypt skuffet over meg. Greien er at ingenting skjedde, og det eneste vi ønsker er bare å bli kjent og være venner. Men dette tror ikke mamma og pappa på. De tror at han bare er ute etter å ha sex med meg, noe vi vege vet at ikke stemmer. Hvordan skal jeg få de til å forstå meg? Er dette virkelig så feil, når det til og med ikke skjer noe mer?

Besvart 27.01.2019 19:12
 

Svar
Hei jente 16 år! 

Jeg forstår dette er håpløst, men det er mulig å få foreldrene dine til å forstå. 

Har du mulighet til å invitere han hjem til dere? Da kan foreldrene dine bli kjent med han og forstå at det ikke har skjedd noe og at han er interessert i den du er. 

Har du mulighet til å snakke med foreldrene dine når skuffelsen har gått over? Forsøk å forklare de hvordan dere har blitt kjent, hva dere snakker om og hva du liker med han. 

Ofte blir foreldre strenge og redde når de ikke kjenner til venner eller kjæresten og på grunn av aldersforskjellen. Da kan det være lettere å si at du ikke får lov og forsøker å få deg bort fra fyren, enn å høre på din historie. 

Forsøk å la foreldrene dine forklare hvorfor de er skuffet. Etterpå kan du forklare hva du tenker rundt dette og selvsagt ta opp temaet at han er 35 år. Da kan det være at foreldrene dine forstår deg og setter pris på at du kan ta opp dette sammen med de. 

Foreldrene dine gjør nok dette i beste mening, men for deg oppleves det selvsagt ikke slik. 

Håper dere finner ut av dette sammen. Lykke til med kjærligheten! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Når er det OK å overnatte hos kjæresten?

To tannbørstrer og tannkrem (colourbox.com)

Mange ønsker å sove over hos kjæresten sin. Det er en deilig tanke å kunne krype tett inntil kjæresten om kvelden og få lov til å bli der hele natten. Foreldre kan sette en stopper for den drømmen, ofte fordi de syns det er for tidlig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser