Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurter på hvordan jeg kan fortellle hvordan jeg har det ?

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei, jeg bare lurter på om dere har noen forlag til å gjøre det enklere å fortelle hvordan man har det? det er veldig mye jeg vil si men aner ikke hvordan jeg skal si det. jeg sliter veldig med selvmordstanker men vet ikke hvordan jeg kan si det på en bra og tydelig måte. jente, 15år

Besvart 22.01.2019 17:44
 

Svar
Hei

Så leit å høre at du sliter og har vanskelige tanker og følelser. 
Samtidig er det veldig fint at du skriver til oss, fordi du ønsker fortelle det til noen du har tillit til. Det er et tegn på at du er i gang. 

Det er ikke alltid så lett å sette ord på  det vanskelige, men tenker det er lurt å bruke enkle ord og si det som det er. 
For eksempel si at du har det vanskelig for tiden, og at du sliter med selvmordstanker. 
Da vil sannsynligvis den du forteller det til stille deg mer spørsmål, noe som forhåpentligvis gjør det lettere for deg å  snakke om det vanskelige. 
En annen ting er at tankene ofte blir mindre tunge, når en deler dem med noen. 

Slik du har det nå skal du ikke ha det for alltid. Når en er i det kan det føles som det aldri vil gå over, men tro meg; du vil få det bedre etter hvert. 
Du tar det første skrittet mot å få det bedre ved å fortelle det til noen. 
Jeg vil anbefale deg å snakke med dine foreldre og/eller helsesykepleier på skolen. 

Jeg anbefaler deg å lese vedlagte artikler, og håper at noe av dette kan være til hjelp. 

Alt godt ønskes deg, og lykke til videre !

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Hvordan kan jeg fortelle andre at jeg ikke er psykisk frisk?

Jenter prater sammen (colourbox.com)

En gutt på 14 år stilte oss dette spørsmålet. Her kan du lese hva psykologen svarte. Gode råd også for andre som strever litt psykisk og holder det for seg selv eller lurer på hvordan man kan fortelle det.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser