Hopp til hovedinnholdet

Jeg er gråter lett og vil ofte bare være alene

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har akkurat begynt på videregående, og det har vært veldig gøy, men samtidig drit slitsomt. Alltid når jeg kommer hjem fra skolen vil jeg helst være alene, ikke fordi det har skjedd noe på skolen, men jeg vet egt ikke helt hvorfor. Jeg blir fort sur når jeg ikke får være alene, og jeg sliter mye med at jeg gråter, og uten grunn! Det er sikkert enn grunn, men jeg vet ikke selv engang! Det er sykt irriterende... jeg har stresset utrolig mye med skolen og pluss at jeg går idrett, og vi trener nesten hver dag. Jeg tenkte at jeg trengte en ferie, men etter juleferien var det nesten verre. Jeg følte meg ikke noe bedre. Jeg drømmer også sykt mye om natten, og når jeg våkner så er jeg liksom helt forvirra for jeg er så dårlig på å skille drømmer fra virkelighet. Det tar som regel maks en time før jeg liksom kommer helt til meg selv igjen, og selv om det ikke høres så fælt ut så er det utrolig slitsomt for meg. Jeg kommer nemlig på alt jeg må gjøre og ting jeg burde ha gjort...

Besvart 31.01.2019 17:17
 

Svar
Hei

Det kan være et symptom på at du er veldig sliten, slik du beskriver ting. Det at du vil være alene, tyder ofte på at du ikke klarer mer mas og ståk omkring deg, og bare isolerer deg. Og det at du gråter lett, er ofte også et tegn på slitenhet. Disse tingene satt sammen kan virke som om du kanskje ikke bare trenger en ferie, men rett og slett at du også trenger å ta det litt med ro. Akkurat det kan jo ofte være litt vanskelig når du har skole, forventninger og lekser. Samtidig er det viktig å lytte til kroppen. Du er ikke tjent med at du bryter sammen. Jeg vil foreslå at du oppsøker helsesykepleier på skolen din og får deg en prat der. Ofte vil det kunne hjelpe å dele ting med noen, og kanskje kan det også være noen tips du kan ta med deg videre. Jeg ønsker deg lykke til. 


Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Stress (colourbox.com)

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser