Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor bryr jeg meg ikke?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Koffor mangler eg sympati? Noen ganger så kan jeg ikke få meg selv til å bry meg, uansett når eg vet at eg bør for det er mennskelig. Jeg bare bryr meg ikke. Noen ganger kan eg bry meg veldig mye, men det er om sånne timg som har noe med meg å gjøre eller det kan ha noe med noen andre også. Det handler om situasjonen og humøret... men eg bryr meg egt ikke. Sånn eg elsker meg selv men eg bryr meg ikke om helsen min eller noe. Jeg har lyst til å være sund og trene. Men eg liker faktisk å Være lat, spiste usunt og sitte på sengen hele dagen.

Besvart 05.02.2019 20:33
 

Svar
Hei

Jeg tror det du beskriver er ganske vanlig å kjenne på for mange ungdommer på din alder og kan sikkert også gjelde for mange voksne.

Du er inne på noe viktig, når du sier at alt handler om situasjonen og humøret. Tror de fleste kan være enige med deg at det er mer behagelig å være lat, spise usunt og ikke gjøre noe. Selv om de fleste, akkurat som deg, vet at det ikke er bra for helsa i lengden.

Men innimellom er det helt ok å tillate seg selv å være litt lat. Kan hende det har noe med årstiden å gjøre at du har mindre energi nå på vinteren.

Jeg tenker at hvis du ønsker å gjøre noe med situasjonen, bør du snakke med en trygg voksen om dette.

Ta gjerne kontakt med helsesykepleier på skolen som kan gi deg motivasjon til å endre på ting.

Ønsker deg lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser