Hopp til hovedinnholdet

Hun er bifil og forelsket i en jente

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en bifil jente Jeg liker en jente som går i klassen min. Hun vet det ikke, hun vet heller ikke at jeg er bifil og jeg rødmer og sånt hver gang hun snakker til meg!! Men jeg vet ikke hvordan hun vil ta det:( hun har aldri sakt noe om at hun er skeiv og hun er uansett '' sammen'' med en gutt;( Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg greier så vidt å snakke med henne fordi jeg bare rødmer og alt det dere og det gjør meg å lei meg fordi jeg sannsynligvis aldri kommer til å bli sammen med henne

Besvart 06.02.2019 01:02
 

Svar
Hei

Fint at du skriver til ung.no. 

Det høres deilig vondt ut den forelskelsen du opplever!! Forsøk å nyte det!!!

Det er ikke alltid man skal fortelle den man er forelsket i at man er forelsket. Kanskje særlig ikke hvis den man er forelsket i, er i et annet forhold. Det høres det ut som at hun du er forelsket i er. Da kan det være lurt å vente til det er over ihvertfall. Det er mest av respekt for den du er forelsket i. Det at du forteller at du er forelsket i henne kan gjøre henne forvirret og hun kan velge deg, eller velge deg bort til fordel for den andre, uavhengig av følelser. Vent heller til hun er single igjen. Når hun blir det, og hvis du fortsatt er forelsket i henne, kan du jo vurdere om du vil fortelle det til henne da. Og være forberedt på at hun enten vil være kjæreste, eller ikke... Da kan det være lurt å gå litt trinnvis fram. Flørte litt og finne ut om det blir gjengjeldt. 

I mellomtiden er det om å gjøre å holde ut, og gjøre tilværelsen best mulig for deg selv. Hvis det er plagsomt å være sammen med henne, er det kanskje bedre å unngå det for en periode? Også kan det være fint å snakke med noen om det. Kanskje du kan snakke med en venn eller venninne, eller helsesykepleier på skolen din eller en annen du stoler på. 

Jeg ønsker deg masse lykke til! 

 

Med vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

- Jeg er homofil og forelsket i en venn

Jenter ligger og tenker (colourbox.com)

Jeg har klart å forelske meg i min beste venn, som ikke er homofil. Hva gjør jeg nå? Skal jeg si noe eller vil det ødelegge vennskapet?

Les mer

Forelsket i en venn

Gutt og jente (www.colourbox.com)

Er du forelsket i noen du allerede er god venn med? Syntes du det er vanskelig å vite hvordan du skal gå frem, eller er du redd for å ødelegge vennskapet?

Skrevet av ungdomsjournalist Julie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser