Hopp til hovedinnholdet

Jeg bekymrer meg veldig for min eks-kjæreste. Hva bør jeg gjøre?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne, så jeg prøver å formulere meg enkelt. Jeg er homofil og har siden jeg var 15 møtt andre homofile. Jeg møtte en fra et annet land,som jeg virkelig likte (jeg var 16). Vi snakket mye og var venner, etter veldig lang tid prøvde vi å ha et forhold, jeg følte meg kjempebra og ble mye gladere. For et år siden, rett før jeg fylte 18 slo vi jeg opp fordi jeg ikke klarte distansen. Jeg fant ut at han ikke var helt stabil i den perioden og det ble for mye for meg, jeg var kjempetrist og brukte lang tid på å slå opp. Problemet mitt er at han sender meg meldinger innimellom om at han ikke klarer seg uten meg, alt det dårlige som skjer og at han vil dø. Jeg tilbydde å være støtte og å være der, men det går ikke. Jeg er kjemperedd, jeg har dårlig samvittighet og føler meg utpresset. Han er nå på sykehus og blir tatt vare på, men han sender fortsatt meldinger. Det er jo over et år siden vi slo opp, jeg bekymrer meg veldig og bruker mye tid på dette. hjelp

Besvart 05.02.2019 20:11
 

Svar
Hei gutt 18 år!

Det er ikke lett når mennesker man har hatt sterke følelser for forsøker å holde kontakten. Det er veldig vanlig å oppleve det vanskelig å bryte kontakten, selv om dere slo opp for over 1 år siden.

Først og fremst er det viktig at du vet at hans helse ikke er ditt ansvar. Det er heller ikke ditt ansvar å opprettholde kontakten dersom det oppleves som vanskelig.

Det kan være vanskelig å sette egne grenser fordi man er utrolig redd for å såre den andre eller engste seg for at situasjonen blir enda verre ved å bryte kontakten.

Hva burde du gjøre?

  • Kan du forsøke å fortelle han hvordan du opplever det hele. Fortell det fra ditt ståsted. Det er viktig at han vet dette. Kanskje kan kontakten opprettholdes, men ikke være på en utpressende måte.
  • Kan du snakke med noen andre du stoler på? Har du foreldre eller en god venn? Fortell hva som bekymrer deg. Det hjelper å snakke med noen andre. Da blir tankene dine klarere og alt kan bli tydligere for deg.
  • Kanskje er det lurt å trekke seg tilbake. Gi beskjed at du ønsker en "pause" fra kontakten. Det er viktig at du også tar vare på deg selv.

Håper du finner ut av dette. Jeg ønsker deg lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hvordan fortsette å være venn med eksen?

Gutt og jente (www.colourbox.com)

Å være venner med ekskjæresten kan være både fint og krevende. Selv om forholdet er over betyr jo ikke det at dere ikke kan være venner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser