Hopp til hovedinnholdet

Noen ganger så blir jeg heeelt følelsesløs og sint helt uten grunn.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Noen ganger så blir jeg heeelt følelsesløs og sint helt uten grunn. Jeg kan få dette når som helst og det varer oftest 1-2 dager. Her om dagen hadde jeg fått en sånn periode, og bestevennen min spurte meg om det samme spørsmålet 2 ganger og jeg klikka og ropte oppi tryne hans. Dette er ikke meg. Skal også nevne at jeg lider med sosial angst og mamma er bipolar.

Besvart 04.02.2019 14:51
 

Svar
Hei gutt 16 år

Jeg forstår at det er uheldig for deg å ha det sånn. 

Det er ikke greit for deg eller de du har rundt deg at du blir så sint og jeg vil tro at du ønsker å forstå hvorfor det blir sånn for deg og hva som skal til for at du ikke skal bli så sint på eksempelvis bestevennen din.

Dersom du vil vite mer om hva dette kan være, så vil jeg anbefale deg å gå til helsesykepleier på skolen din eller til Helsestasjon for ungdom. Der kan du få støttesamtaler over tid og sammen kan dere finne mer ut av hva som skal til for at du skal få det bedre med deg selv og sammen med andre. 

Du kan også snakke med bestevennen din om at du noen ganger kan bli veldig sint og at det bare skjer sånn plutselig og at du synes det blir vanskelig i etterkant. Det tror jeg vil være fint for dere begge. 

Se også artikler som jeg har lagt ved til deg. Der finner du flere gode råd som jeg ber deg om å følge.

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker eg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Hvorfor blir du sint?

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne er en normal følelse som vi alle har. Spørsmålet er derfor ikke om vi er sinte, men hvorfor vi blir sinte og om vi opplever å ha kontroll over sinnet. Les artikkelen og lær mer om hvordan du kan takle ditt eget sinne.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Foreldre med psykiske problemer?

Dame som er lei seg (colourbox.com)

Når moren eller faren din er psykisk syk gjør det noe med hele familien, også deg som er ungdom. Å ha mange spørsmål, føle skam eller kjenne seg alene er vanlige reaksjoner.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser