Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få kjæresten min til å vise følelser?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, Kjæresten min har hatt familie problemer i barndommen sin og frem til nå, som gjør at han ikke griner. Han tror at hvis han griner viser han svakhet, og tror at folk kommer til å tro de er «bedre» enn han. Jeg prøver å si til han hele tiden at det er sunt å grine,sunt å vise følelser. Jeg prøver også og si at han ikke blir noe mindre svak av å vise at han har følelser. Vi har vært sammen i snart ett år og jeg prøver å forklare til han at han kan stole på meg og at det gjør ikke noe om han åpner opp til meg, forbi jeg vet jo at han ikke er svak. men det er nesten som han ikke tror meg. Så jeg lurte på, er det noe jeg kan gjøre for at han kan forstå at det er OK å grine innimellom, og at ingen syntes han er svak for det? Takk.

Besvart 11.02.2019 11:56
 

Svar
Hei

Det er utrolig bra at du er der for kjæresten din og at han kan stole på deg. Alle har forskjellige måter å behandle ting som har skjedd på og for noen vil det si at de ikke er så gode på å vise følelser. Det beste du kan gjøre for han er å fortsette å støtte han og vise at du bryr deg om han, så vil han forhåpentligvis åpne seg når han føler seg klar for det. Det er vanskelig å vite hvor lang tid det vil ta, men det er viktig å gi han den tiden han trenger.

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser