Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil gjerne ha svaret på om jeg er deprimert.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vil gjerne ha svaret på om jeg er deprimert. Du skjønner jeg har allerede hatt en episode der jeg ville ta selvmord men jeg gjorde det ikke. Men uansett så føler jeg meg nedfor hver dag og at alle på skolen min ikke bryr seg om meg til og med vennene mine, jeg har alltid mange tanker om hva livet handler om og hvorfor vi lever jeg har også masse selvmords tanker men jeg tørr ikke si ifra. Men noen ganger så orker jeg ikke gjøre noe så da må jeg stå opp og gå på skolen men jeg gjør ikke noe der alt jeg gjør da er å grine, så jeg skjønner det ikke, men hver gang jeg prøver og si ifra så greier jeg det ikke det eneste som kommer ut av munnen min er jeg har vondt i hodet og jeg hater det.

Besvart 07.02.2019 20:05
 

Svar
Hei jente 13 år

Jeg forstår at du gjerne vil vite mer om hva som plager deg og jeg tenker det er veldig fint at du tar kontakt her. 

Dessverre er det slik at vi i ung.no ikke kan si noe om du er deprimert eller ikke. Vi er en rådgivningstjeneste og skal ikke og kan ikke på grunnlag av det som skrives inn til oss uttale oss om forskjellige diagnoser.

For å kunne si noe mer spesifikt om strevet ditt, så må en vite mer om deg og kjenne til din historie. Derfor ber jeg deg om å ta kontakt med helsesykepleier på skolen din eller gå til Helsestasjon for ungdom. De kan tilby deg støttesamtaler over tid og sammen kan dere finne mer ut av hva du plages med og hva som nå skal til for at du skal få det bedre med deg selv. Dersom du synes det blir veldig vanskelig å snakke, så kan du vise det du har skrevet inn til oss. Det vil være en fin innledning til en god samtale om hvordan du skal få den hjelpen du trenger. 

Det er alvorlig det du beskriver, og jeg tenker virkelig at du bør snakke med noen voksne som du har rundt deg. Det å ha selvmordstanker er tydelige tegn på at du ikke har det greit og trenger en forandring i livet. Du skal ikke ha det sånn som du har det nå, og det høres tøft og vondt ut for deg. Vit at det finnes hjelp å få!

Du kan alltids ringe Alarmtelefon for barn og unge på tlf. 116 111 og bruke chattetjenestene www.korspaahalsen.no og www.soschat.no. De er der for deg og vil gjerne hjelpe.

Jeg har lagt ved flere artikler til deg og ber deg om å lese de og følge rådene som gis der. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Test om du er deprimert!

Jente står alene inntil en vegg og er leiseg. (Colourbox)

En selvtest kan si om du har tegn på depresjon. Husk at hvis du har en depresjon, så er det hjelp å få.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser