Hopp til hovedinnholdet

Er det rart at jeg ofte foretrekker å være alene?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Er det rart at jeg ofte foretrekker å være alene, spesielt sånne ting som fisking og å gå tur?? Jeg føler at jeg ute stenger andre mennesker, men at det går greit fordi jeg liker å være alene.

Besvart 12.02.2019 17:26
 

Svar
Hei gutt 17 år. 

Så fint at du skrev til oss. 

Det er noen som liker å være alene, og kanskje spesielt slik som å gå tur eller fiske. 

Når man går tur er det veldig godt å tenke. Kanskje er det sånn at man tenker bedre når man beveger seg? Mange bruker gåturer for å "rydde" litt i tankene. 

Fisking er en fin hobby. Det krever tålmodighet og ro, kanskje et rolig sinn. Da tenker man også godt, mens man sitter og venter på å få napp. 

I dag er det veldig mye informasjon og vi konstant i kontakt med andre, både i den virkelige verden, men også på sosiale medier. Da kan det være godt å lage seg noen pusterom for seg selv. 

Hvis du ellers har de vennene du trenger, at du snakker med folk i friminuttene og er med en venn eller to på ting, er det veldig bra. Det er godt å ha venner. Man kan ha venner til forskjellige ting; en å trene med, en å være med på kveldene i ukedagene hvis man rekker, og kanskje noen å være med i helgene når man har fri. 

Du kan snakke med helsesøster/helsesykepleier om dette med vennskap. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og svaret her. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Innadvendt, utadvendt eller midt i mellom?

Usikker jente står aleine (colourbox.com)

Trives du best i små grupper, eller får du mest energi av store forsamlinger? Liker du best å planlegge nøye, eller er du impulsiv og tar ting på sparket? Personlighetstypen din kan gi deg svaret.

Les mer

Slik er du en god venn!

To kamerater på en benk (colourbox.com)

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsjournalist

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser