Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg høre på folk som sier jeg aldri kommer til å bli skuespiller?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er en 13 år gammel jente! Jeg lurer på om Jeg må høre på foreldrene mine og vennene mine når de sier: Du kommer ikke til å bli skuespiller siden du ikke er flink nok osv... Jeg ønsker å vite om jeg kan klare det vis jeg har tro på meg selv? Jeg har hatt veldig mye dårlige tanker osv... jeg har blitt mobbet 6 ganger på skolen min.. har hatt selvmords tanker men Et belgisk band hjalp meg gjennnom de tunge tidene og jeg vil Flyttr fra all sorgen. Og jeg føler meg ikke hjemme.. har dere et tips til meg om hva jeg burde?

Besvart 14.02.2019 18:00
 

Svar

Hei, og takk for at du skriver til ung.no!

Du skal absolutt ikke høre på venner og foreldre som sier at du aldri kommer til å bli skuespiller! Det er klart du kan klare det om du øver så lenge du har interesse for skuespill. Om du kan leve av det når du blir voksen er umulig å si nå, men det skal ikke hindre deg i å kose deg med å spille skuespill.

Det du bør gjøre er å melde deg inn i en dramagruppe eller et barneteater der du bor, så du kan lære, øve og treffe andre som interesserer seg for det samme som deg :-)

Det er fint at du finner trøst i musikk når du har det tungt. I tillegg vil jeg råde deg til å snakke med en voksen du stoler på og som forstår deg! Helsesykepleier på skolen din for eksempel. Helsesykepleier er vant til å snakke med unge som har det som deg, og hun kan hjelpe deg med problemene dine uten at du behøver å flytte vekk :-)

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Skuespiller – drømmeyrke eller bare fjern drøm?

Skuespiller

Drømmer du om å bli skuespiller? Du er ikke alene. Kampen om både studieplasser og jobber er hard, men vi gir deg noen tips som kan hjelpe deg på veien.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser