Hopp til hovedinnholdet

Jeg opplever at alle hater meg, klarer ikke å gå til psykolog pga angsten.

Annet 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 14 år som opplever at alle hater meg, jeg har en bestevenn som er skikkelig støttende, men han er den eneste. Mamma har prøvd og sende meg til psykolog men jeg klarer det ikke på grunn av angsten min. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 15.02.2019 13:04
 

Svar
Hei jente 14 år.

Jeg forstår at du har det vanskelig og får angst om du har tanker om at alle hater deg. Slike tanker er både vonde, urettferdige og plagsomme. Og det som er så dumt med slike tanker, er at en tror så mye på dem at en ikke en gang sjekker ut om de stemmer med virkeligheten? Derfor er det bra at du tar kontakt for å få hjelp.

Samtidig er det bra at du har en bestevenn som er støttende og at du har en mamma som forsøker å hjelpe deg. Det viser at du er god til å snakke om de vanskelige tingene med de som står deg nærmest, og det er bra.

Og jeg synes mammas forslag om å prate med en psykolog er en god ide. Om du ikke klarer å gå til psykologen pga angsten din, anbefaler jeg deg å ha med seg noen som kan være en støtte for deg. Kan mamma være med når du skal snakke med psykologen?

Ofte handler det om å ha møtt personene en gang eller to, før en får tanker om at personen er til å stole på. Men du må gi andre en sjanse og ikke la angsten din få bestemme om du skal ta i mot hjelp eller ikke. Så ta mot til deg og ta i mot den hjelpen som tilbys deg. For det hjelper å snakke med noen når livet føles vanskelig.

Du kan også ta med deg din bestevenn og ta en prat med helsesykepleier på skolen din. Her kan du få hjelp til hva du kan si til deg selv når de urettferdige og vanskelige tankene tar alt for mye plass og gjør deg redd. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Angst

Jenter er redd og har angst (colourbox.com)

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser