Hopp til hovedinnholdet

Hjernen min "kobler seg ut" er dette normalt?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei:) Jeg har et problem at jeg ''soner ut'' veldig ofte. Det er som om hjernen min bare kobler seg helt av og jeg bare står/sitter og stirrer på en ting/et punkt. Noen ganger så får jeg ikke med meg noe av det som skjer rundt meg, og andre ganger så er jeg helt bevisst på det som skjer rundt meg. Dette er veldig plagsomt fordi det skjer veldig ofte, flere ganger om dagen faktisk. Skjer uansett om jeg bare sitter på rommet og hører på musikk, eller om jeg sitter i klasserommet og prøver å følge med på hva læreren sier. Enkelte ganger så har jeg vært helt koblet ut i flere minutter og det føltes bare ut som noen få sekunder. Jeg vet ikke hvorfor dette skjer og jeg klarer ikke å kontrollere det, det skjer helt av seg selv. Fordi dette skjer flere ganger om dagen, så føler jeg at jeg går glipp av mye av dagen. Hva kan være grunnen til at dette skjer med meg, er det normalt? Kan det være fordi jeg har litt dårlig mental helse? Hvordan kan man bli kvitt dette? Hilsen Bekymret jente, 17

Besvart 14.02.2019 20:07
 

Svar
Hei

Dette høres ikke noe greit ut for deg og jeg forstår så godt at du ønsker å finne mer ut av hva dette kan handle om. 

Basert på den informasjonen jeg har er det veldig vanskelig for meg å mene noe om hva dette er. Det kan både være psykologiske og fysiologiske årsaker til at du opplever dette.

Jeg anbefaler deg å bestille en time hos fastlegen din så fort du har mulighet. Fortell vedkommende hva du opplever. Basert på informasjonen du gir har fastlegen din mulighet til å undersøke deg og ved behov henvise deg videre i systemet.  

Jeg håper du kontakter fastlegen din slik at du kan finne mer ut hva dette handler om og få den hjelpen du trenger til å få det bedre. 

Jeg sender deg mange gode tanker. Ta godt vare på deg selv. 

Med vennlig hilsen psykolog

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser