Hopp til hovedinnholdet

Jeg har flashbacks fra noe som skjedde på jobben...

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Eg hadde gått gjennom ei tøff lang periode med ødelagt inne meg på grunn av jobben, ble slått opp av typen, mistet alle venner på grunn av jobben. Eg flyttet hjem igjen for å "slikke såret" mine og prøve meg å komme meg videre med livet. Eg fikk mareritt om jobben at det er vanskelig for meg å sove. Og det gjør meg føle som ei glass som hadde blitt knust til små biter og klare ikje å sette det sammen. Det føle eg inne hverdag. Det er noke som mangle og eg klare ikje å finne ut hvorfor. For å klare hverdagen eg finne på masse ting å gjøre for å unngår å tenkte på dt...men utenom dt er det helt j** for det kom som ei flash minner alt dri** som hadde skjedd. Og det kom av det blå pluselig står man der og tårene bare rant av seg uten å tenkte på dt. Og pluselig smile man av det at dette her e "dumt" å tenkte/oppføre seg. Eg har ikje selvmord tanker. Så det e eg ikje redd for. Men dei resren andre slite eg å forklare hva som egnetlig gale? For det høres ut som depresjon...

Besvart 18.02.2019 09:11
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Huff, så leit at du har opplev så mye vanskelig både på jobb og privat. Når man har vært gjennom tøffe ting, er det helt normalt at man kan slite i ettertid.

Et flashback, i psykologisk sammenheng, er en gjenopplevelse av tidligere opplevelse, ofte en opplevelse som har vært skremmende og truende. Et flashback kan oppleves som blant annet  bilder, film, følelser og fornemmelser. Flashbacks kan ofte gi sterkt kroppslig ubehag, og mange blir litt urolige for å oppleve det igjen. Det kan trigges av opplevelser og sansninger som minner om det man har opplevd.

Har du snakket med noen om hvordan du har det? Er det en voksen i familien du kan dele det med? Du kan også snakke med fastlege, eller med rådgiver eller helsesøster på skolen. En mulighet er å gå til Helsestasjonen for ungdom der du bor. Der jobber det helsesøster, lege og ofte også psykolog eller psykiatrisk Der trenger du ikke bestille time, og det er gratis.

Jeg håper dette svaret var nyttig for deg, og at du snakker med noen om dette. Du skriver at du føler deg som knust glass du ikke får satt sammen igjen, og at du plutselig av det blå bare kan begynne å gråte, og at du i neste øyeblikk smiler og tenker at det re "dumt" å tenkte/oppføre seg sånn. Dette er tegn på at du har det vanskelig nå, og gjør det enda viktigere å få den hjelpen du trenger. 

Jeg håper du vil stå på videre, og ha troen på deg selv! husk at det finnes god hjelp for det du opplever som vanskelig nå. 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser