Hopp til hovedinnholdet

Hvis jeg tar Seroquel og Paracet vil eg være i livsfare?

Jente 18 år
 

Spørsmål

eg vil skade meg slik at eg bli innlagt og det e litt kritisk, så hvis eg tar 650 mg Seroquel og 10 500mg Paracet vil eg være i livsfare? Eller ke vil skje med kroppen e det riski og kor riski e det? Eg orke ikke mer eg vil dø

Besvart 18.02.2019 10:36
 

Svar
Kjære jente 18 år

Det høres veldig vondt og vanskelig ut for deg og jeg forstår at du trenger hjelp.

Vi her i ung.no kan og vil ikke gi deg nøyaktig antall på hva som er overdose. Det varierer nok fra person til person. Vi vil råde deg til å ikke ta flere enn det som er anbefalt på pakningsvedlegget.

Når livet føles veldig vanskelig er det fristende å tenke at en har lyst å forsvinne og bli borte fra jorden. Da kan en få det som kalles for selvmordstanker. Mange som har det ordentlig vondt og vanskelig har slike tanker, men heldigvis forsvinner de når livet føles litt bedre igjen! Derfor er det veldig viktig at du ikke må gi opp nå, selv om det føles helt forferdelig vondt og umulig å komme seg ut av.

Det som hjelper når en har det vondt inni seg er å snakke med noen om hvordan en har det. Jeg ber deg om å gjøre det nå. Blir det for vanskelig, kan du skrive ned det du tenker på en lapp og gi den til personen som skal hjelpe. Det kan f.eks være helseykepleier på skolen, Helsestasjon for unge, en sosiallærer eller foreldrene dine. De er der for deg og vil gjerne forsøke å forstå og hjelpe deg.

Jeg legger ved noen artikler som kan være til hjelp for deg og ber deg lese de og følge rådene som gis.

Dersom du skulle komme til å ta for mange Seroqul og Paracet, så er det viktig at du forteller det til noen voksne du har rundt deg og/eller du kan ringe til Giftinformasjonen (22 59 13 00 - Tilgjengelig hele døgnet, sju dager i uken) eller 113.

Husk at du alltids kan ringe Alarmtelefon for barn og unge på tlf. 116 111 og bruke chattetjenestene www.korspaahalsen.no eller www.soschat.no. De er der for deg og vil gjerne hjelpe deg!

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Over 18 med psykiske problemer?

Jente hos legen (colourbox.com)

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser