Hopp til hovedinnholdet

Sliter i sosiale sammenhenger. Vil snakke med en psykolog. Mamma hører ikke

Annet 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg føler at jeg har veldig dårlig selvfølelse og selvtillit, vansker med å stole på folk og mye angst knyttet til sosiale sammenkomster. Hva kan jeg gjøre for å føle meg bedre? Det føles ut som om jeg bryter sammen veldig lett, bare det å komme to minutter for sent og tanker på at «hva om» gjør at jeg kan knekke sammen og begynne å gråte. Og det er veldig kjipt, spesielt når det skjer ting som er «verre», som når jeg blir ledd av, får kommentarer, og føler at folk ser nedlatende på meg. Det føles ikke som om jeg kan snakke med noen om det, for moren min virker ikke som om hun hører etter/tar ting for «alvorlig», og vennene jeg har nå snakker jeg ikke med utenom skolen. Jeg er nesten aldri med venner lenger fordi jeg ikke tør og tenker «hva om...», noe som gjør at det føles enda vanskeligere. Jeg har lyst til å snakke med en psykolog, og har fortalt foreldrene mine det, men det har fortsatt ikke skjedd noe. Jeg tror òg at jeg har hatt OCD i 5+ år og tvangstanker.Takk på forhånd.

Besvart 27.02.2019 11:25
 

Svar
Hei

Det her høres ikke greit ut. 

På skolen du går er det rådgiver og helsesykepleier. De kan hjelpe deg med henvisning til en psykolog som jobber på PP-tjenesten. Pedagogisk psykologisk tjeneste. Det er gratis og det jobber  og andre fagpersoner der som kan hjelpe deg. 

Som 16 åring kan du gjøre dette uten at mamma må vite om henvisningen. 

Helsesykepleier på skolen kan snakke med deg på skolen fram til du får time hos psykolog. Det er godkjent fravær og skal ikke skape problemer for deg. 

Jeg ser du har gjort deg tanker om diagnose, men det har jeg ikke mulighet til å bekrefte eller avkrefte.

Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)

PPT skrevet på ei tavle (colourbox.com)

PP-tjenesten er for barn og ungdom som har en vanskelig opplærings- eller oppvekstsituasjon. Den hjelper skolene med å sikre at alle som trenger det får hjelp og støtte.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser