Hopp til hovedinnholdet

Hva betyr karismatisk? og hvordan blir man mer karismatisk?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hva vil det si å være karismatisk? Hvordan kan jeg være og bli mere karismatisk?

Besvart 06.03.2019 12:42
 

Svar
Hei

Det å være karismatisk vil si at du har en utstrålende personlighet og en tiltrekningskraft til andre mennesker. Om du karismatisk er du ofte en god leder, en god overtaler, sjarmerende, sterkt mentalt eller flere av disse på engang. Det er også viktig at du vet at karismaen din, er det de rundt deg som skal se at du har ikke deg selv, men når du først har en karisma så ser du det selv når du tenker deg om

Om du vil bli mer karismatisk kan du ikke tenke at dette skal du klare å bli innen imorgen, det tar som oftest litt tid, men jeg kan gi deg noen tips:

- Holde øyekontakt: Å holde øyekontakt når du snakker med andre viser dem at du har god selvtillit, men du må ikke gjøre det hele tiden fordi det kan bare virke skremmende eller ubehagelig.

- Et lett språk: Om du skal holde foredrag eller snakke direkte til personer er det viktig at du bruker enkle ord så de også skjønner hva du mener, selvfølgelig kan du bruke fagbegreper og fagutrykk, men du må huske å forklare dem uten at de du snakker til trenger å spørre deg. Ingen vil føle seg dumme, derfor er det best som du snakker så enkelt som mulig.

- Bruke kroppsspråket på en selvsikker måte: En god leder kan bruke kroppsspråket på riktig og selvsikker måte, du må verken sjelve eller vise andre tegn til at du er nervøs.

Som du sikker skjønner er selvsikkerhet et stikkord til å bli mer karismatisk.

håper dette ga det svar og hjalp deg, om ikke send gjerne inn flere spørsmål til ung.no

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Du er unik! Vil du vise det?

Gutt foran tavle med teksten

Føler du deg unik, spesiell eller annerledes? Kanskje har du lyst til å skille deg litt ut fra de andre og vise frem DIN egenart? Vi får en del spørsmål om dette på ung.no. Her er noen tanker om det som kan være til nytte for deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser