Hopp til hovedinnholdet

Sliter psykisk og lurer på om hun må skaffe seg hjelp.

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 20 år, og sliter litt psykisk akkurat nå. Jeg er ikke deprimert, men jeg føler meg kontant på vakt. Jeg blir utrolig sliten av det. Det er nesten som å være bevisst på å være bevisst. Jeg har ikke følt noe slikt før, og er hele tiden redd for å si noe om meg selv. Føler meg nesten tryggere alene enn med folk. Jeg oppfatter ting stadig annerledes. Føler ikke det er vrangforestillinger, men jeg tolker handlingene til folk så fiendtlig og har så lett for å bli offensiv med engang jeg får litt kritikk, eller føler noen tråkker meg på tærne. Venner av meg har sagt til meg at jeg er paranoid, eller overdriver, og jeg skjønner ikke helt hva jeg skal gjøre. Burde jeg kontakte en psykolog, rådgiver på skolen eller noen nærme? Jeg har ikke opplevd slikt i lange perioder, tror faktisk ikke jeg har opplevd slikt noen gang.

Besvart 05.03.2019 22:35
 

Svar
Hei

Ut fra det du beskriver her tenker jeg a du sliter med noe psykisk og at du bør skaffe det hjelp hos f.eks psykolog eller helsesykepleier på skolen der du går. Ikke gå alene med slike vanskelige opplevelser og tanker! Dersom du snakke med psykologi eller helsesykepleier så vil du få hjelp med det du sliter med slik at du får det bedre med deg selv på sikt. 

Skaff deg hjelp! Snakke med noen av de jeg har nevnt her og vis gjerne den/de du snakker med det du har skrevet her til oss i UNG.no. 

Jeg legger ved noen artikler her til deg som jeg håper at du kan kikke litt på. 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)

PPT skrevet på ei tavle (colourbox.com)

PP-tjenesten er for barn og ungdom som har en vanskelig opplærings- eller oppvekstsituasjon. Den hjelper skolene med å sikre at alle som trenger det får hjelp og støtte.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser