Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg ta mitt eget liv?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 16 år. Jeg puler en jente som har kjæreste i utlandet, 1-2 ganger i uken. Jeg møter bare henne for å knulle henne, men hun er bare et av mine "ofre". Vi puler overalt, i solarium og på fester. men jeg gir faen i typen. Hvordan kan jeg henge meg selv?

Besvart 08.03.2019 12:02
 

Svar
Hei gutt 16 år!

Ut i fra spørsmålet ditt forstår jeg at dette kan handle om dine følelser med tanke på jenta samtidig som du tenker på hvordan du kan ta ditt eget liv. Jeg vil svare deg på hvordan du kan få hjelp, og derfor ikke på hvordan du kan henge deg selv. 

Det er alvorlig og vondt å ha tanker om hvordan man skal ta sitt eget liv. Samtidig er det mange som har dette, og det er mulig å få det bedre. 

Jeg oppfordrer deg til å forsøke å snakke med noen du stoler på om hva du tenker og kjenner på. Det vil være viktig at foreldrene dine vet om dette. De kan støtte deg og sammen kan dere få den hjelpen du trenger. 

Du kan også snakke med andre. Dette kan være helsesykepleier på skolen.

Skriv gjerne ned det du tenker på hvis du opplever at det er vanskelig. Da kan det være lettere å starte praten og du vet hva du skal si. 

Noen kan opplever at det er lettere å være anonym. Da kan du kontakte Mental helses hjelpetelefon på telefon 116 123 eller ringe Røde kors sin hjelpetelefon Kors på halsen på telefon 800 33 321. 

Kan du snakke med jenta du treffer? Er det en sammenheng mellom det du tenker på og hvordan dere har sammen?

Forklar henne at du opplever det vanskelig. Kan dere treffes et sted der dere har god tid til å snakke eller et sted dere slipper å bli avbrutt? Da kan du også spørre om hva hun tenker videre, også med tanke på kjæresten hun har i utlandet. 

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser