Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor eksisterer jeg?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Ingen legger merke til meg. Jeg føler meg usynlig og uviktig. Hvorfor eksisterer jeg i det hele tatt?

Besvart 12.03.2019 10:04
 

Svar
Hei!

Av det du skriver tenker jeg at du har det vanskelig nå. Du har tanker om at ingen legger merke til deg og at du er usynlig. Det oppleves uforståelig for deg at du i det hele tatt skal eksistere.

Det er ikke unormalt at ungdom opplever å få store, vanskelige tanker om hvorfor de er her på jorden, hva som er meningen med livet og hvorfor vi eksisterer. Dette er store spørsmål som ingen kan svare på. Det gjør det ofte enda vanskeligere.

Alle mennesker har en verdi, du også. Men noen ganger kan tanker om oss selv gjøre at vi ikke har det så bra. Negative tanker om hvem du er og hvordan du er gjør at du får liten tro på deg selv. Kanskje blir du også usikker på deg selv, og dermed på andre rundt deg. Når du føler deg ubetydelig og uviktig er det lurt å snakke med noen om det.

Jeg synes du skal snakke med en voksen du stoler på om hvordan du har det. Du kan snakke med foreldrene dine, en lærer eller helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Det er viktig at du setter ord på tankene dine slik at du kan få det bedre.

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Dette liker jeg med meg selv!

En fornøyd ung gutt (Colourbox.com)

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

Les mer

Hva skal til for at du kjenner deg god nok?

Venner på skole  (colourbox.com)

Presset blant unge i dag er stort. Du skal være pen nok, flink nok, tøff nok, men fremdeles "normal" nok til å ikke skille deg ut. Finn ut hvorfor du er GOD NOK her!

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser