Hopp til hovedinnholdet

Føler meg ikke bra og burde prate, men liker ikke å snakke om følelser.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hva gjør man når du ikke har det bra å føler at du burde prate med noen, men ikke liker å snakke om sine egene følelser. Snakket med folderen mine en gang og de sa at vi skulle fikse at jeg kunne få prate med noen, men det skjedde ingenting. Føler at ingen tar med så seriøst når æ snakker om ting som plager meg, fordi jeg later som at jeg er alltid glad, så ingen vet at jeg sliter noen ganger

Besvart 16.03.2019 15:39
 

Svar
Hei jente 14 år

Det er mange som skriver inn her til ung.no som synes det er vanskelig å snakke med noen om hvordan de har det og som strever å sette ord egne følelser. Flere har - som du - erfaringer som har vært uheldige og som har gjort det ennå vanskeligere å åpne seg og ta tak i egne problemer. 

Vit at det finnes hjelp å få, og at det finnes gode trygge og hjelpsomme voksne som er tilgjengelig for deg. Du skal ikke være alene når du har det vondt og strevsomt. Vi vet at det hjelper å snakke med noen.

Du kan eksempelvis prate med helsesykepleier på skolen din eller gå til Helsestasjon for ungdom i kommunen der du bor. De er der for deg og vil ta deg på alvor, støtte deg og hjelpe deg igang med å snakke om det som kjennes vondt og vanskelig. Hos helsesykepleier og Helsestasjon for ungdom kan du få støttesamtaler over tid, og sammen kan dere finne mer ut av hva som nå skal til for at du skal få det bedre med deg selv.

Du kan også ringe til Alarmtelefon for barn og unge på telefonnr 116 111 og bruke chattetjenestene www.korspaahalsen.no og www.soschat.no. De hjelper deg gjerne!

Jeg har lagt ved flere artikler til deg og ber deg om å lese de og følge rådene som gis der. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Jeg vil snakke med noen for å dele tankene mine

Nervøs dame (colourbox.com)

Noen ganger er det vært fint å kunne snakke med noen andre enn venner. Det finnes voksne som har tid til å lytte.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser