Hopp til hovedinnholdet

Jeg begynner å gråte før muntlige presentasjoner og vil virkelig ikke.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har angst og begynner å gråte når vi skal ha muntlig presentasjon. Jeg har virkelig ikke lyst til å gjøre det. Men jeg tør ikke si nei eller begynne å gråte for da sier alle at jeg er en baby og at jeg er feig!

Besvart 15.03.2019 20:11
 

Svar
Hei

Det høres tøft ut å ha det slik du beskriver. Mange kan nok kjenne seg igjen i det også selvom man kan grue seg til muntlig presentasjoner i forskjellig grad.

For deg høres det ut som det er veldig vanskelig og at du presser deg gjennom det. Jeg syns du bør fortelle læreren din om hvordan du har det. Hvis læreren er klar over hvordan du opplever det, kan han/hun hjelpe deg. Kanskje kan foreldrene dine være til støtte, og hjelpe deg med å snakke med læreren din.

Det går an å øve seg på å bli flinkere til å takle fremføringer, og mens man trener på det kan ofte lærer tilrettelegge presentasjonene. Noen får ha presentasjon kun for lærer eller for noen få elever. 

Du bør også snakke med helsesykepleier på skolen om hvordan du opplever angsten din. Sammen kan dere øve på at du snakker deg selv opp. Da må man også jage bort negative tanker som kommer; katastrofetanker om at du ikke vil greie det, at du vil dumme deg ut osv.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Nervøs før framføringer eller presentasjoner?

Framføring i klasserom (colourbox.com)

Skal du presentere prosjektet ditt foran klassen? Eller er du trukket ut til muntlig eksamen og gruer deg veldig? Slik takler du nervene.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser