Hopp til hovedinnholdet

Er redd for at bestemor skal dø

Annet 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg sliter HVER kveld når jeg skal legge meg om at bestemoren min skal dø.... dette er ikke en bestemor, men mer som en mor. Moren min og faren min rr døde, så har bare henne. Har fått mye panikk angst i det siste også. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 22.03.2019 11:37
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til oss i Ung.no og spør om hjelp.

Du har allerede vært gjennom mye belastninger i livet. Det er ekstremt tøft å miste begge foreldre og ikke vanskelig for meg å skjønne at bestemor betyr noe helt spesielt for deg. Du har blitt sterkt knyttet til henne, og veldig forståelig at du er redd for å miste henne.

Slike bekymringstanker som kommer hver eneste kveld når du legger deg, er ikke bra å ha.

Det blir veldig slitsomt å være deg, men ikke fortvil - det er hjelp å få. Hjelpen består ofte i hvordan du kan håndtere de vanskelige tankene. Og finne en forklaring på hvorfor de dukker opp, - med andre ord sette det som skjer med deg i en sammenheng.

Ta tak i dette før angsten får lov til å utvikle seg mer, og snakk med en trygg voksen om det.

Det kan være fastlegen din eller helsesykepleier på skolen eller helsestasjon for ungdom.

Du er sterkt knyttet til din bestemor, og du har bare henne. Derfor er det ekstra sårbart å miste henne. Samtidig så er du blitt voksen, du skal stå på egne ben og bygge nye relasjoner.

Det i seg selv kan være skummelt og gi deg angst. Så snakk med noen om dette!

Ønsker deg alt godt og  masse lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Angst
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om angst