Hopp til hovedinnholdet

Har altfor mye å tenke på.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, alle venene eg har utestenger meg eg står der og dei snakker ikke til meg dei inviterer meg ikke med på noen gøy på fritiden eg bare passer ikke in. Eg har veldig mye å tenke på i det siste skolen E veldig vanskelig, dårlige karakterer, ingen vener, har prøvd i snart 3 år og Helle agresiven inni meg men nå har det blir mye vanskelige eg blir mye fortere agresiv/ lei meg. Eg er ein Parson som ikke er Open om ting. Eg hater live og vil bare fucke live. Det er alt for mye for meg. Får ikke til å konsentrere meg, tenker alt for mye og det gjør meg gal. snart vil eg bare ta selvmord. Detta har gått over 1 måned no.

Besvart 17.03.2019 17:34
 

Svar
Hei

Så bra at du skriver til oss og forteller om hvordan du har det. Livet er veldig vanskelig for deg akkurat nå, men det er hjelp å få og ting kan endre seg til det bedre.

Ikke fortvil, du trenger å snakke med en trygg voksen, en god hjelper om hvordan du har det. Selv om du er en person som ikke er åpen om ting, er det viktig at du tar kontakt med kontaktlæreren din, helsesykepleieren på skolen eller sosiallærer/rådgiver. Du skriver at skolen er vanskelig. Da trenger du hjelp av de voksne rundt deg for å mestre den. Og helsesykepleieren kan hjelpe med det sosiale med venner.

Det er altfor mange tanker i hodet ditt akkurat nå. At du har selvmordstanker gjør meg veldig bekymret for deg, og jeg håper virkelig at du søker hjelp.

Selv om alt føles svart nå, finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Her finner du en oversikt over gode hjelpetjenester utover det jeg allerede har nevnt for deg.

Ønsker deg alt godt og lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser