Hopp til hovedinnholdet

Har selvmordstanker. Grå på BUP.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg har gitt opp alt. Hverdagen har ingen mening og alle dagene bare går til tenking. På institusjonen jeg bor på prøver de å snakke med meg, men al jeg vil er å ligge i sengen hele dagen. Har droppet ut av vgs. For noen år siden hadde jeg flere selvmordsforsøk og nå vil jeg drepe meg selv. Tenker sånn å gå ut på motorveien osv.. hva faen er galt med meg? Hodet mitt er helt skadet!! Går på BUP, hjelper ingenting, sier det ikke hjelper og likevel ingen forbedring. Sånn har det holdt på i to år og jeg er drittlei. Saksbehandleren min i BV er hyggelig og støttende, men de kn ikke gjøre noe..

Besvart 29.03.2019 14:54
 

Svar
Hei

Det jeg syntes du skal gjøre er å fortelle din behandler på BUP at du har selvmordstanker og at du ikke opplever at samtalene/behandlingen hjelper deg. Dersom du gjør det er jeg sikker på at du og din behandler sammen vil legge en plan for at du skal få bedring slik at du kan komme deg ut av senga. Et tips er at du viser din behandler og kontakten i barnevernet det du har skrevet her til oss i UNG.no. Da får de lese hvordan du har det og da kan de hjelpe deg bedre slik at du får det bedre med deg selv. 

Legger ved noen artikler her til deg som jeg håper at du kan kikke litt på. 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Slitsomme tanker, grubling og tankekjør.

Bekymret gurr (colourbox.com)

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Heldigvis finnes det råd.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser