Hopp til hovedinnholdet

Er ganske deppa noen dager. Noe jeg kan gjøre for ike å bli så lei meg?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er ikke den personen som sliter psykisk. Men jeg blir gjerne ganske deppa enkelte dager. Når jeg kjeder meg spesielt og søsknene mine drar på trening og har med venner hjem. Da går jeg rundt og bare eksisterer og er ganske lei meg. Har dere noen tips for hva man kan gjøre for å ikke bli så lei seg?

Besvart 03.04.2019 18:17
 

Svar
Hei jente!

Det er fint at du skriver til oss om dette! Først og fremst vil jeg si at det er nelt nomalt å kunne være nedfor og litt deppa noen dager. Sånn er det for oss alle. Det skjer ting rundt oss som ikke helt blir som forventet, du får ikke så god karakter på en prøve du hadde håpet på, gutten du liker viser deg ingen oppmerksomhet, favorittbuksa er litt for trang,vennenen skal på en fest uten deg, osv osv- Dette og mange andre ting er noe som gjør at du kan bli nedstemt iblant.

Uten å skulle bagatelleisere det du skriver om, er det nok mange  som kunne hatt det mye bedre med seg selv om en kunne la være å stille så høye krav til seg selv og ha høye forventniger til hva som skal skje og hvordan ting skal bli og å kunne glede seg over det andre får til og gjør. For eksempel som når du skriver at du kjeder deg og kan bli lei deg når søsknene dine drar på trenig og har med seg venner hjem. -Å kunne si at det er flott at de har fritidsaktiviteter og at det er så hyggelig at de tar med seg vennenen heim,- det skaper liv i heimen!

Og for at du ikke skal sitte hjemme og kjenne på at du er lei deg,- kan du kontakte en venninne/venn for å bli med ut bare for å gå en tur? -eller kino?, eller stikke inn på en kopp te? Eller gjøre noe annet sammen?

Poenget mitt er at du istedet for å sitte inne hjemme og være lei deg, er det et godt alternativ å trekke deg selv litt i nakken og ta initiativ til å finne på noe som gjør at du slipper å sitte hjemme og kjenne på at du er lei deg.

Men jeg synes også at det er helt ok  og akseptabelt at en innimellom kan kjenne på slike følelser du beskriver her og at hverdagen ikke alltid er helt  topp. Men dette handler mer om helt normale følelser og har ikke noe å gjøre med det å være deprimert i klinisk forstand.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser