Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for å ikke fremstå frekk og sur?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har sikkert et problem,at jeg kan svare surt uten at jeg mener det eller i det heletatt er sur.Mor blir ofte sur på meg å sier at hun sjems over at jeg gjør det blandt folk og det er jo ikke rart at ingen like eller snakke med meg(jeg har sosial angst og fremstår stille og sur blandt mye folk)jeg svarer ikke sånn til andre for jeg snakker aldri med noen andre. Jeg begynner jo å gråte å bli lei meg når hun kjefter om dette for jeg vil jo ikke fremstå som sur og jeg mener det jo ikke å da seier hun«forstår ikke hva du griner for du må jo tåle kritikk»men jeg griner for at jeg blir lei meg for jeg mener det jo ikke,men det skjønner ikke hun.Hun sier det jo for at jeg må endre på det, men hvordan skal jeg endre på det når jeg ikke mener det?Litt av grunnen til at jeg kan svare sånn er jo fordi jeg ikke har det så bra,sliter å mistrives på skolen,har ikke noe sosialt liv,sitter hjemme hele tiden. Så hvordan kan jeg endre på dette?Vil jo ikke fremstå som frekk å sur(psykolog funker ikke

Besvart 03.04.2019 13:05
 

Svar
Hei!

Jeg forstår at dette ikke er greit for deg og at du har det vanskelig. Samtidig vet jeg at det finnes måter som kan gjøre at du får det bedre. 


  • Jeg vil oppfordre deg til å snakke med helsesykepleier på skolen din. Ta kontakt for å fortelle hva du opplever. Det er viktig at du kan snakke med noen som forstår deg om dette. 
  • Det kan også hjelpe å forklare mammaen din at når hun kritiserer, kan dette gjøre situasjonen din verre. Forklar at du nettopp blir lei deg av det du selv ikke klarer å gjøre noe med. Dersom du synes det er vanskelig kan det også noen ganger være enklere å skrive dette ned. 
  • Er det noe du liker å gjøre? Noe som får deg i godt humør? Noe som gjør deg trygg og at du kan være den du er? Hva drømmer du om? Forsøk å tenke igjennom dette. Når vi gjør mer av det vi liker blir også tankene våre bedre. 
  • Har du noen i klassen din du kunne tenke deg å bli bedre kjent med? Forsøk å ta kontakt. Jeg vet at det kan være vanskelig, men det vil kunne hjelpe deg ut av situasjonen du er i nå. Forsøk å sende en sms eller en Snapchat dersom det oppleves enklere den første gangen. 
  • Når ting er vanskelig hjelper det å gjøre noe aktivt. Dette kan være alt fra å gå en tur, sykle, spille, lage mat eller danse. Inviter gjerne noe med på dette også. 
  • Det kan også være fint å finne en fritidsaktivitet som du kan starte på. Kanskje kan du få en ny hobby og møte nye mennesker? 

Når du selv opplever at du er stille og kan virke sur er jeg enig med deg at det henger sammen med hvordan du har det inni deg. Derfor må du forsøke å få det bedre med deg selv. Da er jeg sikker på at lysten til å smile også kommer. 

Lykke til! 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser