Hopp til hovedinnholdet

Bryr regjeringen seg om mental helse i det hele tatt?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Bryr den norske regjeringa om mental helse i norge i det hele tatt? (beklage for dialekta på forhånd)13 år gammel gutt fra midt norge blir snart 14. Har vert innlagt på BUP siden 5 klasse å dem har ikke gjort dritt for mæ i alle dem åran. Eneste dem har gjort for mæ e å gi mæ ubrukelig medisin å pisspreik small talk med ¨psykolog/teraputa¨eller ka en det hete. Æ slitt veldig mye med å spising(dem har aldri gjort no for å hjelp mæ med det), søvn, depresjon og angst, æ ble mobba siden 1 klasse å bare hat et dritt liv generelt. Æ huske ikke helt nor men rundt sånn 6 klasse eller noka så fikk æ et virus,va ikke farlig men æ fikk ver hjem på grunn av det. Æ lata som om æ va syk i ukesvis fordi æ villa ikke tilbake te skolen å bare bli mobba å sitt alein i et gjørne i friminutte. Etter hvert så va det ganske obvious æ va frisk men æ nekta å dra tebake te skolen. Helt siden da har æ ikke vert på skolen i 2-3 år no (vanskelig å følg med på tid) Så det æ lure på e. Bryr regjeringa sæ?

Besvart 07.04.2019 16:45
 

Svar
Hei

Jeg tror regjeringen bryr seg om ungdom og psykisk helse. Det tror jeg hele Stortinget gjør. Veldig mange partier har det som en prioritert sak. Det som er vanskelig for regjeringen er å vite hvordan alle ungdommer i dette landet har det, og ikke minst hvilken hjelp som passer for den enkelte. De vet nok ikke at du sliter og at du ikke opplever å få den riktige hjelpen.

Du skriver at du har gått hos BUP i mange år, men at du ikke opplever at du har fått den riktige hjelpen. Har du sagt dette til behandleren din på BUP? Hva med å foreslå hva du ønsker å få hjelp på, foreksempel spiseproblemene dine, søvn og depresjon. Kom med klar bestilling på hva du ønsker å snakke om og ikke minst få hjelp for.

Det er veldig leit å høre at du har opplevd mobbing over flere år. Mobbing er en svært traumatisk opplevelse for de som blir rammet. Når mennesker opplever så traumatiske opplevelser kan det påvirke hvordan en ser på seg selv og verden. Når vi opplever noe traumatisk forsøker hjernen vår å finne en måte å håndtere problemene på og når det blir så vanskelig informasjon aktiveres alarmsystemet i kroppen. Det er derfor viktig at man får hjelp både til å bearbeide mobbingen, men også din angst og depresjon. 

Det høres ut som du har fått tilbud om behandling, men at du selv ikke opplever at du har fått riktig hjelp. Hvis du selv vet hva du ønsker er det viktig at du forteller behandleren din det. Husk at dette er et samspill mellom deg og din behandler. Du må selv ha motivasjon og ønske om behandling. Hvis ikke blir det vanskelig for behandleren din å hjelpe deg.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser