Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre for ikke å fortelle vennene mine om hemmelighetene mine

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg deler for mye personlige tanker og følelser med folk som er nærme. Jeg angrer hele tiden. Men jeg klarer ikke å stoppe, det føles som eg må gjøre det. Hva skal eg gjøre? Please hjelp. Jeg vil ikke snakke med helsesøster eller noen. Jeg vil bare stoppe

Besvart 07.04.2019 20:37
 

Svar
Hei

Noen er mer åpen om seg selv enn hva andre er. Det har nok litt med personligheten din også å gjøre. 

Hvis du angrer deg hver gang du har fortalt noe om deg selv så bør du jobbe med å tenke igjennom før du forteller om du ønsker å fortelle det eller ikke. Gå både en og to runder med deg selv for å vurdere hva du ønsker å fortelle. Jo mer bevisst du er på hva du vil fortelle, jo lettere er det å holde igjen det du ikke ønsker å fortelle.

Øvelse gjør mester. Det vil si at du må øve deg på å ha noen "hemmeligheter" for vennene dine. 

Når det er sagt så hvis vennene dine holder på hemmelighetene dine så er det nok ikke så farlig at du betror deg til dem. 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Tips når du vil endre en uvane eller slutte med noe

Rødt kryss på kalender (foto: ung.no)

Ønsker du å slutte med noe, starte med noe eller forandre på noe? Ønsker at de nye vanene skal vare? Her får du noen råd som kan være til hjelp så det ikke bare blir med et halvhjertet forsøk eller bare med tanken.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser