Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ikke leve mer. Noen tips?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg vil ikke leve mer. Noen tips?

Besvart 07.04.2019 20:09
 

Svar
Kjære jente 16 år

Når jeg leser det du skriver, så tenker jeg at du må ha det veldig vondt og at du kanskje har vært gjennom tunge ting i livet ditt. Når en har det så vondt, er det vanskelig å ha troen på at det vil bli bedre. 

Det jeg håper du kan gjøre, er å snakke med en voksen om hvordan du har det, helst så raskt som mulig. Når du har det så vondt og har tanker om at du ikke vil leve, så er det viktig å dele det med noen. Da kan du få sortert litt i tanker og følelser, og det vonde blir lettere å bære. 

Kan du kanskje snakke med en voksen du har tillit til? Du kan også gå til helsesykepleier på skolen din eller Helsestasjonen for ungdom der du bor. Hvis du ønsker noen å snakke med mer anonymt, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på tlf. 116 111. Det er en telefontjeneste du kan ringe til dersom du har problemer hjemme og har det veldig vondt og vanskelig. De som jobber der er erfarne og vil hjelpe deg. Du kan også bruke chattetjenestene www.korspaahalsen.no og www.soschat.no. De er der for deg!

Jeg har også lagt ved flere artikler til deg og ber deg om å lese de og følge rådene som gis der. 

Jeg håper du vil holde ut og at du kan få troen på at det vil bli bedre.

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Hva er meningen med livet?

Å føle at livet er meningsfylt henger tett sammen med å føle lykke. Men hva som er meningen med livet, kommer helt an på hvem akkurat du er.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser