Hopp til hovedinnholdet

Har hatt en sikkelig dritt oppvekst, hva er poenget med livet igrunn?

Jente 18 år
 

Spørsmål
Føler virkelig for og skrive noen ord og siden dette er ei fin side med flotte svar valgte jeg og skrive her.

Har hatt en sikkelig dritt oppvekst, og nå det siste året har folk og dyr rundt meg bare død som fluer. Jeg har vært sikkelig mye syk, og folk rundt meg har vært sikkelig mye syke.

Vennina mi tok nylig selvmord, og jeg har så lyst og følge etter. Farmoren min er dødssyk, og hun den eneste i familien jeg stoler på, og er glad i. Resten er jo bare en haug med alkaholiserte idioter. Klarer ikke og miste henne også, da har jeg ingen :( Vil ikke være alene imot hele verden, klarer ikke enda en begravelse.. klarer ikke mer!

Har så vanvittig lyst og bare ta selvmord, bare avslutte alt. Jeg har skada meg selv så vanvittig mye siden vennina mi tok selvmord, føler det er min feil fordi at jeg ikke sa ifra videre når hun fortalte meg om en voldtekt. Hadde jeg sagt det hadde hun fått hjelp, men jeg har vært igjennom det samme selv og da måtte jeg ta alt i eget tempo.

Eneste personen i helsevesenet som jeg stoler på har gått ut i permisjon. Hvorfor går absolutt alt imot meg? Og slik har det vært siden jeg var lita, så at man opplever både medvind og motvind er det dommeste jeg får høre..

Vil virkelig ikke mer nå, er så lei... Hva er poenget med livet igrunn?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!
Det er lett å forstå at du føler det ganske håpløst. Det er ikke alltid balanse mellom medgang og motgang. Det er også lett å forstå at det kan være vanskelig for deg å ha tro på at det kan være noen der for deg.

Jeg vet ikke hvordan du kom inn i helsevesenet, men jeg tror at når du greide å finne en person du kunne stole på så kan du finne flere. Det er ofte skummelt å finne ut om man kan stole på nye memmesker men jeg tror ofte det er verdt å ta sjansen på. Kan du ta kontakt igjen og spørre hvem kan være der for deg?

Det at du er fortvilet over at farmoren din er så syk forstår jeg virkelig godt. Det er alltid vondt å miste noen du er gald i. Hva tror du farmoren din ville ha tenkt hvis hun visste at vurderte å ta livet ditt. Jeg har en følelse av at hun ville ønske at du fikk leve videre og oppleve å få hjelp.

Du ønsker at du hadde sagt fra til noen om hvordan venninnen din hadde det slik at hun fikk hjelp. Hvem ville du sagt fra til? Kan du gjøre det sammen for deg selv? Si i fra om at det blir for mye og at du trenger noen som kan hjelpe deg. Det kan være på skolen, på helsestasjonen for ungdom eller der du har hatt kontakt før.

Du er også et verdifullt menneske som fortjenet å oppleve noe godt!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung..no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om temaene på ung.no?

Kan du bytte en vare det er feil på?