Hopp til hovedinnholdet

Har ukontrollerbare bevegelser - hva gjør jeg?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Det siste året har jeg slitt veldig med angst, uro og stress. Et av symptomene på dette er at jeg får tics (ukontrollerbare små bevegelser), men bare når jeg er på skolen. Jeg vet at jeg ikke har tourettes, fordi jeg ikke får ukontrollerbare lyder og at det bare skjer når jeg får angst. Når jeg er avslappet uten angst og stress, har jeg ingen tics. For å prøve å stoppe denne ticsen, har jeg en tendens til å stramme muskler for å tvinge meg selv til å sitte stille, noe som gjør at det blir enda verre. Jeg har prøvd ting som å meditere (30 min om dagen) og jeg har også snakket med helsesøster på skolen. Det å meditere har hjulpet litt, men det kommer fortsatt dager hvor jeg får angst og dermed disse ukontrollerbare bevegelsene. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 09.04.2019 20:55
 

Svar
Hei

Jeg forstår at dette er et problem.

Jeg antar - uten å være 100% sikker - at du får du hjelp med angsten, så vil også de ukontrollerbare bevegelsene bli redusert.

Mitt råd er derfor at du skaffer deg hjelp via fastlegen, som tar tak i angsten og uroen du kjenner på.

Du vil ha stor nytte av å snakke med en psykolog. Det er ikke sikkert du trenger mange timene før det er merkbar bedring.  

Der vil du få tips og råd til teknikker som passer akkurat for deg, og din hverdag.

Håper du bestiller time så snart som mulig. Jo fortere du får hjelp, jo lettere vil det være.

Masse lykke til :-)

 

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser