Hopp til hovedinnholdet

Vet ikke hva jeg skal gjøre.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg føler at det ikke er nei vist i å leve jeg vil dø. Har ingen venner og livet er bare dritt. Hadde blitt glad hvis jeg ble kjørt på og døde av det. Tør ikke å si noe til foreldrene mine. Og håper at jeg dør før mai. Har det veldig tungt og griner når foreldrene mine ikke er hjemme. Vet ikke hva jeg skal gjøre. Noe å si?

Besvart 11.04.2019 20:51
 

Svar
Kjære jente 14 år

Det høres ikke greit ut for deg og jeg blir bekymret for deg. Jeg tenker det er fint at du skriver inn her til oss i ung.no og ber om hjelp. Du skal ikke ha det sånn som du har det nå, og jeg tenker det er viktig at du får hjelp. 

Når en har det så vondt og vanskelig som du har det nå, så er det viktig å be om hjelp, slik at du kan få det bedre med deg selv. Selv om det føles.håpløst ut nå, så vit at det finnes hjelp å få.

Jeg vil be deg om å oppsøke helsesykepleier på skolen din eller gå til Helsestasjon for ungdom. Der kan du få støttesamtaler over tid og sammen kan dere finne ut av hva som skal til nå for at du skal få det bedre med deg selv. De vil ta deg på alvor og hjelpe deg med å få satt ord på det som gjør så vondt for deg nå. Du kan også vise det du har skrevet inn her til oss, dersom det kjennes vanskelig å si noe om sånn det føles for deg. Helsesykepleier og Helsestasjon for ungdom vil også vurdere om du er i behov av mer spesialisert hjelp som eksempelvis Psykisk helse i kommunen eller BUP.

Jeg forstår at det er vanskelig å snakke med foreldrene dine, men det er viktig at du får til å si noe. Du behøver ikke å si alt, sånn med en gang. De bør vite hvordan du har det, slik at de kan være gode omsorgspersoner for deg nå og gi deg godt støtte, omsorg og masse kjærlighet. Det tenker jeg at du trenger!

Du kan også ringe Alarmtelefon for barn og unge på tlf. 116 111 og bruke chattetjenestene www.korspaahalsen.no og www.soschat. De er der for deg!

Jeg har lagt ved flere artikler til deg og ber deg om å lese de og følge rådene som gis der. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser