Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine er sure hele tiden og sprer negativ energi over på meg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

HEi jeg sliter ekstremt med livet, jeg har holdt på med selvskading før å sitter ofte med selvmords tanker.jeg sliter veldi mye med at jeg er mye deprimert også kan det skifte til at jeg elsker livet også skifter det til depresjon, det skifter egt ganske ofte og fort, det er veldi tungt at det bare skifter så mye. Men det egentlige problemet mitt er at jeg ikke trives hjemme, jeg sitter ofte å vurderer på hva jeg skal gjøre, mamma kjefter hele tiden å samme med pappa. Mamma å pappa er skilt å de er ikke venner, de bare krangler hele tiden selv om de er skilt. Pappa er hele tiden sur å det blir slitsomt å bo med han, samme Med mamma bare at Hun er glad oftere enn pappa. Når di begge skal være så sur hele tiden sprer di jo masse negativ energi over på meg og dermed blir jeg så sur å sliten å klarer egt ikke mer. Alt er vel egt bare helt dritt, jeg vil ikke bo hos noen av de, å jeg har ingen å snakke med om ting. Jeg hadde en katt som jeg sa alt til men nå er den katta dø, så har ingen.

Besvart 16.04.2019 12:53
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du har det vanskelig og tungt nå.

Ut ifra det du skriver er det forståelig at humøret ditt svinger veldig, og at du iblant sliter med depresjon og selvmordstanker. Nettopp slike ting som krangling mellom foreldre og med foreldre påvirker også ungdommens humør og kan virke skremmende.

De som sliter med selvmordstanker vil oftest leve, bare de ser muligheten til det. Men det kan også være et rop om hjelp. Og det finnes hjelp å få. Å sette ord på tanker og følelser vet vi at hjelper.

Selv om foreldrene dine er skilt skal de samarbeide om å ta best mulig vare på deg. De fleste foreldre vet at kritikk og drittslenging ikke er noe godt for barn å oppleve. Det vet sikkert foreldrene dine og. De vil nok egentlig ikke være mot deg slik de er. Men kanskje har de det vanskelig selv og mister litt evnen til å sette seg inn i din situasjon og se hvordan DU har det.

For at du skal få det bedre må foreldrene dine vite hvordan de påvirker deg negativt og hva krangling og konflikter gjør med deg. Du kan snakke med helsesykepleier på skolen som kan hjelpe deg med å ta dette opp med foreldrene dine. Du kan også ta kontakt med familievernkontoret der du bor.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser