Hopp til hovedinnholdet

Trenger at vennen min viser omsorg. Hva gjør jeg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei 14 år gammel jente som kutter meg, ikke noe alvorlig, har totalt 4 kutt på låret. Og jeg får hjelp av psykolog. Jeg har denne vennen som truer meg med at hvis jeg kutter, kutter han og, og at han kommer til og kutte kontakt med meg, d hjelper meg ikke, jeg trenger at han viser omsorg og ikke sier sånt, hva burde jeg gjøre?

Besvart 20.04.2019 19:49
 

Svar
Hei jente 14 år!

Å selvskade er alvorlig. Men så flott at du har oppsøkt hjelp og begynt å gå til psykolog. Det finnes nemlig mye god hjelp å få. 

Det høres ut som vennen din bryr seg og veldig gjerne vil hjelpe. Noen ganger kan det være vanskelig å vite hvordan man skal hjelpe. Det høres ut som vennen din trenger at du forklarer hva du trenger fra ham. Jeg skjønner dette er vanskelig, men kan du snakke med ham om hvordan du opplever truslene og hvordan du tenker han kan hjelpe? Hvis du synes det er vanskelig kan du kanskje skrive ham et brev?

Kan du snakke med foreldrene dine? Foreldre er ofte gode støttespillere og kan gi hjelp når man har det vanskelig. Kanskje kan de hjelpe deg med å snakke med vennen din? 

Jeg har lagt ved noen artikler du kan se på. Kanskje kan du invitere vennen din til å lese noen av de sammen med deg. 

Hilsen psykolog, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser